Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen ble først pågrepet og siktet 14. mars etter at familiens bil var påtent noen dager tidligere. Hun var siktet for å ha foretatt noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Siktelsen medførte at Wara tok permisjon som justisminister.

Nå er hun mistenkt for de tidligere truslene mot familiens hjem på Røa. Ifølge NRK er hun også mistenkt for å ha sendt et truende brev til sikkerhetsminister Ingvild Smines Tybring-Gjedde og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjeddes bolig.

PSTs informasjonsdirektør Martin Berntsen bekrefter at hun også er mistenkt for et truende brev, men vil ikke gå ut med navnet på hvem som er mottakeren. Tybring-Gjedde vil ikke kommentere saken.

Bertheussen er fortsatt kun siktet for den første hendelsen.

– PST har ikke utvidet siktelsen, men varsler at hun vil bli avhørt med rettigheter som mistenkt for alle sakene. Det er bra, for da kan hun renvaske seg og kreve å bli avhørt, sier advokat John Christian Elden.

Samtidig kaller statsminister Erna Solberg og Tor Mikkel Wara inn til pressekonferanse i Statsministerboligen klokken 15.15.

Dette skrev Laila Anita Bertheussen på Facebook i ukene før siktelsen
Innholdet er nå skjult/fjernet fra Bertheussens profil.
00:40
Publisert:

Truslene mot Waras hjem startet med at det ble tagget «rasist» på boligen. Det startet etter at teaterforestillingen «Ways of Seeing» ble satt opp på Black Box Teater før jul. I stykket vises det videoer av fasadene til ulike politikeres, investorers, og samfunnstoppers hjem.

– Rekken av hendelser, som startet med tilgrising av bolig og mulig forsøk på å tenne på en bil 6. desember i fjor, ses i sammenheng med hverandre, skriver PST i meldingen.

Politiet gjorde beslag i boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa 14. mars etter at familiens bil var blitt påtent natt til 10. mars.
Politiet gjorde beslag i boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa 14. mars etter at familiens bil var blitt påtent natt til 10. mars. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Bertheussen har vært en av stykkets sterkeste kritikere, og gikk blant annet hardt ut mot teateret i et leserinnlegg i VG før jul. Hun anmeldte også stykket til politiet, men saken ble henlagt to ganger.

Riksadvokaten er orientert om sakens utvikling. Mistankegrunnlaget fra den opprinnelige siktelsen for bilbrannen 10. mars er ikke svekket, ifølge sikkerhetstjenesten. Det opplyses om at det er foretatt en rekke beslag som er under undersøkelse og analyse.

– Det vil fortsatt ta tid før resultatet av alle undersøkelser og analyser foreligger. PST har god bistand fra blant annet Oslo politidistrikt og Kripos i dette arbeidet, står det i meldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.