– En veldig travel uke. Forskjellen fra min forrige jobb er at der måtte du alltid være på vakt, ting skjedde på de minst passende tider. Her er det litt mer forutsigelig, sier Brende.

Reiser gjør WEF-konsernsjefen fortsatt – til organisasjonens kontorer på flere kontinenter. – Men det er blitt mindre ut og inn på samme dag, sier han.

Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Dette har vært blant de viktigste av i alt 48 Davos-konferanser. For meg var høydepunktet Emmanuel Macron og Angela Merkel, den franske og tyske lederens felles visjon om å bringe «Europa tilbake», med styrket geopolitisk rolle, konkurransedyktighet og vekst. Så mener jeg WEF selv har lansert nye viktige initiativer, blant annet om cybersikkerhet.

Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Jeg skulle gjerne ha sett at vi hadde fått innført enda flere små elbiler til transporten innenfor kommunen her. Vi får komme tilbake til det neste år.

Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

–Til Malala. Fredsprisvinneren var her. Hun talte om den opplagte retten til utdannelse for jenter. Som mange land ikke oppfyller.

Hva gjør du i helgen?

– Lørdag begynner vi nedbyggingen etter konferansen. Hverken lørdag eller søndag har jeg tenkt å ha vekkerklokken på. Kanskje det til og med blir plass til en liten skitur i Davos.

Risikerer kinesisk hevn etter amerikansk straffetoll

Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Ostefondue og raclette er bra, men så sveitsisk er jeg likevel ikke blitt. I Genève, hvor jeg i hovedsak holder til ellers, har de overraskende god torsk. Så det blir torskefilet i ovnen med masse gode grønnsaker til. Og en god burgunder fra den andre siden av Jura-fjellene.

Elefanten er ankommet rommet dnPlus

Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da møtes vi for å evaluere dette årets konferanse. Så starter vi planleggingen av en stor samling i São Paulo i mars.(Vilkår)


Fedre på Aker Brygge: Derfor tar vi ikke mer pappaperm
Menn som tjener over en million tar mindre pappapermisjon utover fedrekvoten enn menn som tjener mellom 250.000 og 1 million. Hvorfor er det slik? Les mer i lenken under.
03:22
Publisert: