De velkjente blå posene med Vinmonopolets webadresse og logo trykket i gull er funnet i minst fire «off-licences» i Hackney, skriver Dagens Næringsliv.

«Off-licence»-butikker som det kalles i England, er små dagligvarebutikker med et basisutvalg av matvarer, men et relativt stort assortiment av øl og vin.

Ny boks hver uke
– Jeg betaler åtte pund (95 kroner) for en eske med 500 poser. En ny boks blir automatisk levert hver uke, sier Ali Koz, medeier av butikken Convenience Store Off-Licence i Hackney, London, til DN.

-Misbruk
Både Vinmonopolet og leverandører stiller seg uforstående til hvor posene kommer fra.

– Misbruk av vår logo og pose. Jeg kan bekrefte at det er opprettet en sak, men jeg har ikke så mye mer å tilføye nå, i og med at vi ikke kjenner omfanget av dette i detalj , sier Vinmonopolets talsmann Halvor Bing Lorentzen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.