Kina har lovet portugisiske myndigheter å bidra med konkrete tiltak for å hjelpe landet ut av gjeldsproblemene. Støttetiltakene inkluderer kjøp av portugisiske statspapirer.

Det skriver Financial Times mandag, som viser til uttalelser fra Kinas presiden Hu Jintao etter et todagers statsbesøk i Portugal.

Søndag skal Portugal og Kina ha underskrevet flere bilaterale handelsavtaler, inkludert avtaler om joint ventures i fremvoksende portugisisktalende land som Brasil og Angola.

Portugals økonomiminister, Jose Vieira da Silva, ønsker Kinas interesse for portugisisk statsgjeld velkommen og viser til at det vil bidra til å diversifisere investorbasen som nå primært er konsentrert i Europa, ifølge FT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.