Portugals statsminister José Sócrates varsler EU at han vil redusere budsjettunderskuddet enda mer enn han tidligere har lovet.

Planen er at underskuddet skal kuttes til 7,3 prosent i år, i stedet for 8,3 prosent som tidligere planlagt. Budsjettunderskuddet ifjor var på 9,4 prosent, langt over de 3 prosentene som er tillatt i henhold til eurosonens eget regelverk.

For å få til kuttet skal regjeringen utsette flere store infrastrukturprosjekter, blant dem en ny internasjonal flyplass og en ny bru over elva Tagus som skal brukes til en hurtigtoglinje mellom Lisboa og Madrid.

Under press
Portugal er kommet under kraftig press for å redusere budsjettunderskudd og gjeld for å unngå å havne i samme situasjonen som Hellas.

EUs finansministre kommer sammen søndag for å stable på bena en krisemekanisme for å hindre at gjeldskrisen i Hellas sprer seg. Markedet frykter at Portugal, Spania og Irland er de neste på listen over land som får problemer. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.