Flere av de toneangivende asiatiske børsene styrket seg i morgenhandelen mandag. Det er den første markedsreaksjonen på Italias nye regjeringsleder.

Den japanske Nikkei-indeksen steg i løpet av kort tid med 1,5 prosent, men svekket seg noe mot børsslutt.

Nikkei endte til slutt opp 1,05 prosent til 8.603,70 poeng. Den bredere Topix-indeksen steg 0,9 prosent.

Hongkongs Hang Seng-indeks startet opp 2,48 prosent, men endte opp 2,2 prosent.

Hovedindeksen i Sydney klatret 0,76 prosent, mens Seouls aksjeverdi steg med 2,11 prosent. Kinesiske aksjer la på seg 1,36 prosent kort tid etter børsåpningen.

Silvio Berlusconi lovet å gå av etter at den italienske nasjonalforsamlingen i helgen vedtok en spareplan. Den skal hindre at landets økonomi havner i en gjeldssituasjon som ikke kan løses uten hjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Straks etter at Mario Monti, økonomiprofessor og tidligere EU-kommissær, tok over roret og fikk grønt lys for å danne en teknokratisk samlingsregjering, forsikret han italienerne om at de kan overvinne den økonomiske krisen i landet.

Les også: Aksjeguru vil ikke høre på pessimistene

- Ikke nok med ny regjering

Berlusconi takker av (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.