Dette fremgår av estimater SME Direkt har samlet inn blant ti analytikere i forkant av Neras resultatfremleggelse for 2000. Syv av analytikerne anbefaler kjøp, hvorav to har en svak kjøpsanbefaling, en anbefaler "hold", mens to ikke har oppgitt anbefaling. Av ni analytikere TDN Finans snakket med i forkant av resultatet for tredje kvartal anbefalte syv av analytikerne "kjøp", en svakt salg, mens en ikke oppga sin anbefaling. Siden da har gjennomsnittlig resultat før skatt for 2001 og 2002 blitt nedjustert med henholdsvis 14 og 7 prosent.

To analytikere regner med et utbytte på 0,20 kroner per aksje i 2000, en med 0,10 kroner, tre regner ikke med noe utbytte, mens fire ikke har oppgitt sitt utbytteestimat. Basert på en aksjekurs på 40 kroner prises Nera-aksjen til henholdsvis 42 og 31 ganger ventet nettoresultatet i 2000 og 2001.

Analytikerne som TDN Finans har vært i kontakt med vektlegger særlig marginutviklingen samt ordreinngangen innenfor virksomheten transmisjonsnettverk som meget viktig.

- Jeg tror de fleste kommer til å legge mest vekt på resultatet innen transmisjonsvirksomheten, og særlig marginer. Vi venter høyere marginer for dette området sammenlignet med tredje kvartal og resten av året. Ordrereserven her er også veldig viktig, sier analytiker Isabelle J. Thompsen i DnB Markets til TDN Finans.

Thompsen forklarer de høyere ventede marginene innenfor dette området med at mange eldre kontrakter med lavere marginer vil utløpe, samt at samarbeidet med Flextronics vil bidra positivt. DnB Markets anbefaler kjøp av Nera.

To andre analytikere TDN Finans har snakket med er spente på Neras posisjonering for fremtidige umts-utbygginger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

fjorårets ni første måneder