Forrige uke fikk Posten beskjed om at de kan gi ut såkalte sonenøkler til post- og reklamedistributøren Norpost.

Hittil har Posten nektet å utlevere nøklene og har stilt spørsmål ved det rettslige grunnlaget. De mener de ikke kan levere ut andres nøkler, og viser til at nøklene egentlig tilhører postmottakerne.

Departementet har nå kvalitetssikret den juridiske oppfatning av vedtaket. Konklusjonen er at departementets tolkning, opprettholdes, opplyser statssekretær Toril Charlotte Ulleberg Reynolds (Frp).

– Det som nå må på plass, er det praktiske og det finansielle rundt forvaltningen av disse nøklene som Posten og Nkom har vært bekymret for, sier Reynolds til NTB.

– Vi forstår bekymringen og prioriterer problemstillingen høyt. Det jobbes nå iherdig for å få en slik praktisk løsning på plass slik at Norpost raskt får den tilgangen de trenger for å gjennomføre sine postleveringer. Dette forutsetter at også postaktørene selv bidrar konstruktivt til en løsning, fortsetter hun.

Norpost har varslet oppsigelser fordi de ikke får tilgang til postkasseanlegg. Selskapet har ikke fått utlevert sonenøkler, eller universalnøkler, fra Posten som gir tilgang til postkasser i bygårder og blokker.

Les også:
Oljefondet svartelister amerikansk energigigant

Volkswagen satser på elbil-samarbeid i Kina

Økonomer venter strengere boliglånskrav  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor

 

Se DNtv:
Med denne nye teknologien håper de å gjøre norske skiløpere enda raskere
Det handler om mest energieffektive staketak, forklarer Gøran Paulsen ved Olympiatoppen.
00:50
Publisert: