Mens de fleste selskapene i Norge har sjefer som sitter i flere år eller har hyppige og overraskende lederbytter, så er kommende lederutskiftninger i Corporate Communications planlagt.
Slettan har ledet Corpcom siden 2017. Men før det har byrået hatt en regel om å bytte ledende partner annethvert år. Bakgrunnen for disse utskiftningene har vært å bringe inn nye tanker og arbeidsmåter i ledelsen med jevne mellomrom. Nå bryter byrået den regelen.
– Vi har to års åremål, men jeg er blitt bedt om å ta et åremål til. Jeg tar derfor to år til. Modellen vil være den samme. Jeg er ikke en administrerende direktør i klassisk forstand, jeg jobber fortsatt mye med kunder. Vi tenker det er greit at vi har den administrative funksjonen kun en stund, men nå blir det to nye år på meg, sier Slettan.
– Vi har kjørt en ordentlig prosess altså. Styret er veldig fornøyd med innsatsen. Og ikke bare styret: Vi har snakket med alle ansatte i forbindelse med dette. Are blir rost opp i skyene, og folk synes det har vært to veldig fine år, sier styremedlem Tetlie inn.
Sterk vekst
Kommunikasjonsbyrået Corporate Communications holder til ytterst på Tjuvholmen og er et av byråene som profilerer seg sterkt mot næringslivet.
Selskapet jobber for kunder som Aker Energy, Nel, Danske Bank, EQT og Ice Group og har 21 ansatte – derav 12 partnere.
Etter sterk vekst både på byråinntekt- og resultat siden 2018 tar «Corpcom» steget opp i samme liga som konkurrenten Zynk på omsetning.
Totalomsetningen endte på 49,1 millioner kroner, med byråinntekt – kundehonorarer minus varekostnader på 46,3 millioner kroner – en vekst på 36 prosent fra 2017.
Resultatet endte på 10,2 millioner kroner før skatt, mot 6,3 millioner året før.
– Det er ikke et veldig viktig mål i seg selv å vokse. I vår bransje er det ikke så mange stordriftsfordeler, så det er ikke sånn at vi må være veldig store for å være levedyktige. Men det er gøy å vokse. Det er mye bedre enn alternativet. Og i fjor gikk det veldig lett, sier Slettan.
DN møter den tidligere Finansavisen-redaktøren Slettan sammen med styremedlem og partner Kaia Tetlie (32). Hun har siden hun ble ansatt i 2013 gått fra å være juniorkonsulent til partner.
Tøffere konkurranse
– Det er et veldig raust og romslig selskap. Det tror jeg er viktig der vi er i dag. Folk skal kunne vokse internt. Ja, man har talenter til låns noen ganger, men vi ønsker at våre talenter skal utvikle seg og bli her, sier Tetlie.
Slettan mener kommunikasjonsbransjen er preget av høy turnover og litt «bruk-og-kast-holdning» til ansatte generelt og juniorkonsulenter spesielt.
– Det har vært en nonchalant tilnærming der man hiver folk ut på dypt vann og ser om de svømmer, hvis ikke hiver man dem ut. Men her har vi en stabil gjeng, og bank i bordet – det er ingen som har sluttet her og gått til en konkurrent. Vi ville blitt veldig skuffet om folk går til en konkurrent av oss for å gjøre det samme som de kan gjøre hos oss, sier Slettan.
Kampen om kundene i næringslivet er tøffere enn noensinne. I fjor etablerte Kruse Larsen og Petter Stordalen byrået Storm Communications, og ansatte blant annet tidligere E24-redaktør Per Valebrokk som rådgiver og partner. First House har de siste årene bygget opp en større rådgiverbase innen finansiell kommunikasjon.
– Det reflekterer at det er et godt marked. Det er god etterspørsel etter våre typer tjenester. Vi ser at det er flere som starter opp byråer som de eier selv. Jeg tror konkurransen er verre for de såkalte fullservicebyråene, som sliter litt med å finne nøkkelen til hvordan de skal organisere seg, sier Slettan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.