Det har vært noen tunge uker for Trump-leiren. 

Etter uker med nederlag for Trumps helsereform, FBIs etterforskning av båndene mellom tidligere Trump-medarbeidere og Russland og nytt oppslutningsfall, har den Trump-støttende donorgruppen Making America Great bestemt seg for å rive i en storstilt pr-kampanje, skriver Bloomberg.

Gruppen styres av Rebekah Mercer, datter av en av Trumps største donorer i valgkampen, forretningsmannen Robert Mercer.

Millionreklame

Ifølge Bloomberg har gruppen kjøpt reklameplass på amerikanske tv-kanaler verdt én million dollar, og kampanjen begynner onsdag.

Gruppen skal også ha brukt 300.000 dollar på en digital reklamekampanje, og skal i tillegg til Mercer-familien støttes av medgründer Bernie Marcus i Home Depot og W.E. Bosarge, konsernsjef i Houston-selskapet Capital Technologies, skriver Bloomberg.

– Gruppen vil være en kanal for å trekke frem president Trumps prestasjoner til resten av landet, sier Emily Cornell, Making America Greats nye daglige leder til Bloomberg.

Pr-ekspert: Tegn på desperasjon

Høyskolelektor i pr- og samfunnskontakt ved Høyskolen Kristiania, Ketil Raknes, tror pr-kampanjen vil ha null effekt.

– Det eneste som kan redde Trump er politisk suksess. Så lenge hans administrasjon er et utstillingsvindu for inkompetanse vil han fortsette å falle på målingene, sier Raknes.

Raknes, som tidligere har vært USA-korrespondent for Morgenbladet, mener Trump-teamets kommunikasjon etter at han tok over som president viser forskjellen på kommunikasjon i valgkamp og i regjering.

Ketil Raknes, høyskolelektor i pr- og samfunnskontakt med Høyskolen Kristiania.
Ketil Raknes, høyskolelektor i pr- og samfunnskontakt med Høyskolen Kristiania. (Foto: Aleksander Nordahl)

– I valgkamper handler det om å konstruere virkeligheter og tenkte scenarioer. Når han nå sitter med styringen og ansvaret må han forholde seg til en konkret virkelighet, sier Raknes.

Han mener kampanjen tyder på at donorene er i ferd med å bli utålmodige.

– Det er mer et tegn på desperasjon. Trump får ikke til noe særlig positivt, og derfor må man kjøpe tv-reklame, sier han.

Trekker frem det positive

Ifølge Bloomberg rekker den første reklamen frem de sterke jobbtallene fra februar, tilbaketrekkingen fra TPP og godkjennelsen av Keystone-utbyggingen, men nevner ikke helsereformen.

Videoen skal sendes i Washington, D.C., samt i de ti statene der demokratiske senatorer er til gjenvalg i 2018, deriblant Florida, Pennsylvania og Michigan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.