– Det gikk ekstremt kort tid fra første daten til signering. Du må gjøre som de gjør på tv – og gifte deg med en du lenge har beundret på avstand, sier investor og medeier i Storm Communications, Petter Stordalen (55).

Per Valebrokk (46) har vært sjefredaktør i E24 siden 2008 – og var selv med på å starte nettavisen i 2006. Nå slutter han imidlertid i nettavisen, for å bli partner og rådgiver i pr-byrået Storm Communications.

Pr-byrået ble lansert for bare tre uker siden. Daglig leder er Marius Parmann (32), mens styreleder er pr-veteranen Jan-Erik Larsen. Petter Stordalens Strawberry Equities og pr-byrået Kruse Larsen eier halvparten av byrået – som nå også får inn Valebrokk på eiersiden.

– Etter at vi hadde ansatt Marius Parmann som daglig leder, diskuterte vi hvem som skulle være den neste. Marius og sentrale personer i Kruse Larsen satte opp en liste med aktuelle personer. På toppen av den listen sto Per Valebrokk, sier Stordalen.

15 minutter

Stordalen forteller at Valebrokk selv var interessert i å jobbe i det nyoppstartede byrået.

– Da vi møttes for første gang, bestemte jeg meg 15 minutter ut i samtalen at «denne mannen skal vi ha». Det er ingen som slår Pers kombinasjon av kjennskap til finansbransjen og tung mediekompetanse. I tillegg var opptatt av de tingene vi har betonet – åpne kundelister og transparens. Han var ikke akkurat bosmanspiller, men hvis du ordentlig vil ha tak i noe, så koster det. Jeg mener han var verdt hver eneste krone, sier Stordalen.

Valebrokk hadde i 2016 en samlet kompensasjon i E24 på 1,6 millioner kroner.

Valebrokk sier til DN at han liker både folkene bak selskapet, og at ideen om at selskapet skal være helt åpne om kundelister og har en tydelig definert målgruppe. Storm Communications skal primært drive med selskapskommunikasjon, finansiell kommunikasjon og krisekommunikasjon overfor næringslivet.

– Jeg synes denne nisjetilnærmingen er utrolig spennende. For meg sjekket det av på alle tingene som kunne passet til meg. Det har vært en veldig rask beslutning for meg også.

– Hvorfor passet det deg å slutte i mediebransjen nå?

– Det handler ikke så mye om det å slutte i mediebransjen, men heller det å gjøre noe nytt. Jeg har ledet E24 i ti år. Det er et selskap som tjener godt med penger, og som investerer mye i god journalistikk, og jeg føler jeg har lagt et godt grunnlag for at noen kan ta over i E24, sier Valebrokk.

– Perfekt egnet

Valebrokk sier at han har vært nysgjerrig på pr-bransjen i mange år – og aldri utelukket at han ville ende opp med å bytte ut journalistikk med kommunikasjonsrådgivning.

– Jeg tror jeg har mange sider og erfaring som gjør at jeg kan gjøre det godt i denne jobben, men jeg har også en del å lære – og det er jeg veldig ydmyk for. Det er en ny bransje og ting jeg ikke helt vet hvordan fungerer, men jeg vil på en del områder kunne starte løpende og gi gode råd til kunder.

Daglig leder i Storm, Marius Parmann, sier at Valebrokk ble ansatt fordi han sitter på «tung mediekompetanse, tung lederkompetanse, unik kompetanse på digitale kanaler og er en usedvanlig hyggelig fyr».

– Han er perfekt egnet til å gjøre en god jobb i kommunikasjonsbransjen. Han har en profil som passer veldig godt til det Storm skal være – et spisst nisjebyrå inn mot selskapskommunikasjon, med kunder som trenger den kompetansen Per sitter på. Jeg gleder meg veldig til å bygge opp Storm sammen med Per, sier Parmann.

Slutter på dagen

Valebrokk sier til DN at det ikke er avklart når han begynner i Storm Communications. Ansatte i E24 og Schibsted fikk nyheten presentert på et allmøte onsdag.

Styreleder i E24, Christian Haneborg, sier at Valebrokk fra og med allmøtet er fritatt fra jobben som sjefredaktør og administrerende direktør i selskapet.

Midlertidig ansvarlig redaktør for E24 blir VG-sjefredaktør Gard Steiro, mens nyhetsredaktør Ingrid Indseth tar over sjefsansvaret for nyhetsavdelingen i selskapet, men kommersiell direktør Martin Nerstad får ekstra ansvar for den delen av selskapet frem til ny toppsjef er ansatt.

Haneborg bekrefter at grunnen til at Valebrokk slutter umiddelbart er at han skal til kommunikasjonsbransjen.

– Da er det viktig med et tydelig skille fra dag én, sier Haneborg.

Styrelederen sier det er trist at Valebrokk har valgt å slutte i E24, og understreker at det er et valg Valebrokk har tatt selv.

– Det er trist å miste flinke folk. Per har vært i E24 siden starten og hatt en veldig viktig rolle i selskapet, blant annet ved å lansere ulike nye tjenester. Men det er forståelig at han velger å hoppe på en spennende mulighet som dette, sier Haneborg.

E24 starter nå arbeidet med å finne en ny toppsjef.

– Vi kommer selvfølgelig til å begynne å lete etter det med en gang. Per har hatt en viktig rolle i teamet bak E24, men det er veldig mange flinke folk igjen som kan drifte E24 videre. I tillegg er dette en spennende stilling, som kan tiltrekke seg mange søkere, sier Haneborg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.