Partner Eva Sannum sa opp jobben i Geelmuyden Kiese før helgen. Også Geelmuyden Kieses tidligere sjef i Sverige, partner Frida Berg, har sagt opp og forlater byrået i slutten av måneden.

Sannum og Berg blir partner nummer åtte og ni som slutter i byrået på under ett år. Av de ni partnerne er seks kvinner.

Eva Sannum var kreativ leder i Geelmuyden Kiese, og ble utnevnt til partner i desember 2017. Partnerskap tilbys til spesielt verdifulle medarbeidere, som tas opp som medeiere og dermed deltar i ledelsen av selskapet og mottar en del av overskuddet.

Både Sannum og Berg begynte i Geelmuyden Kiese i januar 2014. Berg kom fra jobben som pressesjef for hamburgerkjeden McDonald’s.

Har ingen ny jobb

Da hun kom til GK, hadde Eva Sannum jobbet ti år som tekstforfatter i Try Reklamebyrå og Try/Apt, de siste fire årene med digital kommunikasjon som spesialfelt. Sannum satt også i en årrekke som en av allmennhetens representanter i Pressens Faglige Utvalg, medienes selvdømmeordning.

– Det har vært fem spennende år. For min del er det ikke noe mer drama enn at jeg kom til at jeg måtte si opp for å finne ut hva jeg skulle gjøre videre. Det er ikke noe mer hokus pokus enn det. Jeg kjenner meg rett og slett klar for et sceneskifte, men når man er i jobb er det litt vanskelig å finne rom til å tenke, sier Eva Sannum.

Nå vil hun se etter nye muligheter til å bruke erfaringen sin.

– Jeg har sittet 14 år i PFU, vært ti år i Try/Apt og fem år i GK. Jeg har tenkt en stund på at jeg vil se om jeg kan omsette den kompetansen i noe nytt.

– PFU har gitt meg en interesse for medier, journalistikk og etikk. Da jeg til slutt gikk ut av PFU, tenkte jeg at den erfaringen vil jeg gjerne ta med meg videre, og kanskje bruke til noe. Men når man er i jobb og er travel med kunder og oppdrag, er det vanskelig å fristille seg til å tenke.

Sannum har ikke noen ny jobb å gå til.

– Jeg tar den sjansen. Jeg er jo selvfølgelig i dialog med folk, men det har ikke vært noen god nok grunn i seg selv til å slutte i GK. Nå har jeg tenkt å gå noen mil i marka og tenke meg om. Litt av poenget er at jeg ikke skal hoppe inn i noe med en gang. Aller først skal jeg jobbe ut oppsigelsestiden min, og deretter blåse liv i enkeltmannsforetaket mitt, sier Sannum.

– Hva er årsaken til partnerflukten i Geelmuyden Kiese?

– Jeg har ingen behov for å kommentere andre partneres veivalg. Det at en del partnere har sluttet er det, så vidt meg bekjent, individuelle grunner til. For meg er det iallfall det. Når det gjelder antall kvinnelige partnere, så tror jeg dette er tilfeldig.

– Hva sa Hans Geelmuyden da du sa opp?

– Vi har hatt en fin dialog. Det er trist å forlate så mye bra kolleger, og jeg er stolt av det jeg har vært med opp bygge opp. Jeg måtte tenke over om jeg skulle være med på en ny periode, eller om jeg skulle gå av på denne stasjonen. Uansett tror jeg det kommer til å gå kjempebra med GK videre, sier Eva Sannum.

Kunne ikke si nei

Frida Berg bekrefter at hun slutter, men vil ikke opplyse hvilken jobb hun går til.

– Det stemmer at jeg skal slutte i GK og begynne i en ny fantastisk spennende jobb i slutten av januar. Dessverre kan jeg ikke si noe om hvor det er ennå, skriver hun i en epost.

– Det jeg derimot kan si, og gjerne understreker mange ganger, er at jeg absolutt ikke forlater noe, men snarere har fått en utfordrende mulighet i en ny type organisasjon/rolle som jeg ganske enkelt ikke kunne takke nei til, fortsetter hun.

Johan Brandt overtok etter Berg som leder av Geelmuyden Kieses Stockholm-kontor i mai 2017.

Gjort en «formidabel jobb»

Geelmuyden Kiese sendte søndag ut en pressemelding og bekreftet Sannums oppsigelse. Hun har ifølge meldingen sin siste arbeidsdag i selskapet 31. mars.

– Det har vært noen forrykende år i GK med mange spennende oppgaver og fantastiske kolleger. Jeg er stolt av alt vi har fått til i GK disse årene. Tidligere i høst avsluttet jeg mitt verv i PFU etter 14 år. Jeg er kommet til et punkt hvor jeg ønsker å veksle om kompetansen min på nytt og se hvilke muligheter som åpner seg i et marked i stadig endring. Jeg har derfor valgt å ta en tenkepause før jeg bestemmer meg for veien videre, sier Sannum ifølge meldingen.

– Eva har gjort en formidabel jobb med å bygge og strukturere kreatørmiljøet i GK i Norge. Mye takket være henne er Geelmuyden Kiese et av Europas mestvinnende kommunikasjonsbyråer, sier sjef i GK Gruppen, Hans Geelmuyden.

Geelmuyden Kiese ble etablert i 1989, og har kontorer i København, Oslo, Stockholm og Bergen. Selskapet teller 145 medarbeidere, og ble i 2018 av kundene kåret til «Årets kommunikasjonsbyrå» i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med bak kulissene på verdens 11. beste restaurant. Kokken Dan Barber vil lære deg noe viktig – gjennom god smak
01:17
Publisert: