Shippingmagnaten John Fredriksen ansatte i april i fjor Mads Langaard (32) som kommunikasjonsdirektør for sitt selskap Seatankers. Nå begynner Langaard i First House som partner og seniorrådgiver.

Langaard sier at det var First House som først tok kontakt om muligheten for å bli med i et av Norges største kommunikasjonsbyråer. Noe styreleder Kari Holm Hejna i First House kan bekrefte.

– Tålmodighet og langsiktighet kan lønne seg når det er noen du vet du vil ha ombord. Mads kom til oss i 2011 da han ville slutte som aksjemegler og starte som rådgiver. Jeg skjønte allerede da at han var «First House-materiale», men den gang manglet han nødvendig ballast som rådgiver, sier Hejna.

Hun forteller at de siden den gang har holdt kontakten.

– I mellomtiden har han opparbeidet viktig rådgiverkompetanse innen, finansjournalistikk, maritim sektor og kommunikasjonsledelse. Nå var endelig timingen riktig for oss begge, sier Hejna.

Som partner i First House, hvor stor eierandel får han?

– Vi pleier jo ikke uttale oss om betingelsene til våre ansatte. Mads går inn midt på treet på vårt partnerstige. Vi ser ham som en viktig del av morgendagens First House, sier Hejna.

Mads Langaard (til høyre) slutter i jobb som kommunikasjonssjef for Seatankers for å bli partner for First House. Her med styreleder Kari Holm Hejna (til venstre) og Mats Samdahl Weltz, partner og seniorrådgiver i First House.
Mads Langaard (til høyre) slutter i jobb som kommunikasjonssjef for Seatankers for å bli partner for First House. Her med styreleder Kari Holm Hejna (til venstre) og Mats Samdahl Weltz, partner og seniorrådgiver i First House. (Foto: Elin Høyland)

Ingen nye

Langaards tidligere sjef, Harald Thorstein, bærer ikke nag over Langaards jobbskifte.

– Mads har gjort en bra jobb i systemet det året han har vært her. Vi og han opplever at han får mer ut av sin kompetanse et annet sted. Vi skilles som gode venner. Jeg ønsker ham lykke til videre, og regner med at vi kommer til å ha kontakt fremover

Er dere på utkikk etter noen som kan ta over hans stilling?

– Vi kommer ikke til å ansette noen nye på kommunikasjon. Vi ser ikke behovet for å ha en fulltidsansatt i gruppen på området, sier Thorstein.

Kort tid hos Fredriksen

Langaard sier at han i First House får brukt sin erfaring fra finans, journalistikk og kommunikasjon.

– I First House får jeg brukt alt jeg har drevet med tidligere. «As simple as that». Valget av First House var enkelt. Selskapet har vist seg som en bauta innen næringsliv og politikk, sier Langaard.(Vilkår)

Økonomiguruene om: Donald Trump, Kim Jong-un, Twitter og toppmøter.
Harald Magnus Andreassen og Peter Hermanrud forteller om sine forventninger til nattens toppmøte mellom Kim Jong Un og Donald Trump.
02:23
Publisert: