Tirsdag kveld arrangerer Jan Erik Larsen i pr-byrået Kruse Larsen sommerfest for politikere, lobbyister, journalister og andre maktmennesker.

Men pr-nestor Hans Geelmuyden i konkurrenten Geelmuyden Kiese får ikke komme. Bakgrunnen er en rekke verbale trefninger mellom de to pr-toppene.

Forrige uke møttes de to til en debatt om politikeres rolle i pr-bransjen, som ble amper både på scenen og i avisen. Geelmuyden kritiserte tette bånd mellom politikere og pr-rådgivere, og fikk i retur at han selv har gått langt i å jakte eks-politikere til pr-stillinger.

Ringte og spurte når det var fest

Under debatten brukte Larsen også anledning til å minne alle fremmøtte om sin sommerfest.

– Jeg hørte det som at alle var hjertelig velkommen, sier Geelmuyden.

En kollega av Geelmuyden ringte derfor til Kruse Larsens sentralbord for å spørre når festen begynte.

– Da gikk tydeligvis alarmen. Så fikk jeg en epost fra Jan Erik Larsen, sier Geelmuyden.

I eposten ga Jan Erik Larsen beskjed om Geelmuyden hverken var ønsket eller velkommen på festen.

– Dersom jeg ville ta meg sammen, ville jeg kanskje bli invitert neste år, sier Geelmuyden.

Jan Erik Larsen bekrefter hendelsesforløpet.

– Hvorfor er Geelmuyden ikke velkommen?

– Han har i mediene omtalt vårt arrangement som en korrupsjonslignende aktivitet. Da ville det vært særdeles upassende om han skulle vært til stede, sier Larsen.

Pr-byrået Kruse Larsen eies av blant andre Jan Erik Larsen (til høyre) Bjarne Håkon Hanssen og kjøpesenterkongen Lars Løseth (i midten).
Pr-byrået Kruse Larsen eies av blant andre Jan Erik Larsen (til høyre) Bjarne Håkon Hanssen og kjøpesenterkongen Lars Løseth (i midten). (Foto: Hanna Kristin Hjardar)

Oppfordret andre til ikke å gå

Geelmuyden uttalte i mars følgende om festen til NRK:

– Skjønner de ikke at de svekker seg selv? Skjønner de ikke at de etterlater et inntrykk av at bransjen bruker korrupte metoder for å forsøke å påvirke?

Han oppfordret politikere til å droppe festen.

– Jeg fastholder at politikere burde takke nei til et slikt smørearrangement. Det sender helt gale signaler å takke ja. Det skaper et inntrykk av elite mot folk flest. Politikere fra Senterpartiet og Rødt skjønner dette. Kanskje de fra MDG også. Politikere fra andre partier mangler foreløpig denne forståelsen. Men de kommer nok etter, sier Geelmuyden.

Noen planer om å krasje festen har han ikke.

– Min borgerlige oppdragelse tilsier at når verten ikke lenger ønsker meg som gjest, da kommer jeg ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.