Etter tiår på utsiden av bransjetilslutninger, hever styreleder Hans Geelmuyden i PR-byrået Geelmuyden Kiese kommunikasjonsforeningens (KOMM) fane høyt når han angriper sine kolleger i PR-byrået First House mandag.

- Jeg er lei av å bli satt i bås med First House. Jeg har arbeidet i kommunikasjonsbransjen i 25 år. Den preges av seriøse, hardtarbeidende fagfolk, ikke av sjarlataner, skriver PR-nestoren på sin blogg på selskapets nettsider.

Geelmuyden mener den siste tids avsløringer av First House skaper inntrykk av at kommunikasjonsbransjen arbeider med fordekte kundelister, bruker lyssky metoder, og mangler anstendighet og moral. Han mener også at kommunikasjon fra PR-byrået viser at First House selger "nettverk", ikke kommunikasjonskunnskap.

- Det er mulig Geelmuyden.Kiese og First House oppfattes som konkurrenter, men vi arbeider ikke i samme bransje, skriver GK-styrelederen.

Administrerende direktør og partner Per Høiby i First House ønsker imidlertid fortsatt å oppfatte Geelmuyden som en konkurrent.

Per Høiby.
Per Høiby. (Foto: Fredrik Solstad)

- Jeg har én kort kommentar til det; vi har ingen kommentar til hva denne konkurrenten måtte mene, sier Høiby til DN.

Bakteppet er First House' håndtering av Troms Kraft, "Kina-saken" og sist, et forsøk på aktivt å motarbeide norsk klimapolitikk, som er "mye verre", ifølge Geelmuyden.

Les også: First House tilbyr hjelp til svarteliste-truede oljeselskaper

Forholdene strider både mot intensjonene i KOMMs etiske regelverk og bidrar til å undegrave bransjen, hevder han.

- Kina-saken kan være et brudd på grunnprinsippene i KOMMs etiske regelverk, og i strid med punkt 2 i det samme regelverket. Eposten til den globale olje- og gassorganisasjonen OGP i London derimot, viser et selskap med rådgivere som har lidt moralsk fallitt, utbasunerer PR-veteranen.

 

Les kronikken som utløste Kina-debatten:
 «Min pinligste dag i FN de årene jeg var Norges ambassadør der var den dagen prisen til USAs president Barack Obama ble kunngjort»
og  Stanghelle om First House-sjefen: - Jeg registrerer at han ikke gir et svar

Les også:
Obos-leiligheter opp 8 prosent hittil i år
Spanskekongen abdiserer
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.