– Jeg har vært i GK i syv år og er blitt 51 år. Noen beslutninger passer aldri, men nå var likevel tiden inne for meg til å gjøre noe helt annet. Jeg skal jobbe som konsulent og bruke mye av den erfaringen jeg har opparbeidet meg som leder i 20 år i den nye jobben, sier Riibe.

Med det slutter Hans Geelmuydens nestkommanderende gjennom syv år i Geelmuyden Kiese-konsernet. Riibe slutter for å bli partner i konsulentselskapet Considium.

Riibe har vært i GK siden 2011, da hun begynte som finansdirektør og viseadministrerende direktør i morskonsernet GK-gruppen. I mars i 2017 tok hun over GKs norske virksomhet etter Morten Hofgaard Jørstad.

Riibe hadde sin siste dag på jobben onsdag 16. mai, men skal fortsette å jobbe med ulike prosjekter for GK ut juli.

– Vi har jobbet tett sammen i syv år – og har vel snakket sammen hver dag. Jeg har stor respekt for Ninas begrunnelse, sier Geelmuyden.

– Hvordan har det vært å snakke med Hans Geelmuyden hver dag i syv år?

– Hehe, vi har hatt et kjempebra samarbeid. Jeg har holdt ut med Hans, men Hans har holdt ut med meg også. Det går begge veier, sier Riibe.

– Overrasket og lei seg

Geelmuyden sier han er kjempetakknemlig for alt det gode arbeidet Riibe har gjort i GK – og påpeker at hun tidligere har fungert som leder i både den svenske og danske virksomheten, og som finansdirektør og viseadministrerende direktør i flere år.

– Da hun orienterte organisasjonen i 15-tiden var folk overrasket og lei seg. Jeg er veldig fornøyd med kulturen hun har bygget opp som sjef i Geelmuyden Kiese Norge, sier Geelmuyden.

Geelmuyden Kiese skriver i meldingen at selskapet integrerer den norske delen av gruppeledelsen med den norske ledergruppen.

Det betyr ifølge Geelmuyden at han også blir sjef for det norske kommunikasjonsbyrået i konsernet.

– Nina blir ikke erstattet. Ledelsen i Norge integreres i resten av ledergruppen, og jeg tar over som sjef i Geelmuyden Kiese Norge. Organiseringen vi har hatt har nok vært litt klønete – og det var Ninas forslag at vi skulle organisere oss som vi gjorde da Wabø ble norgessjef i 2010, sier Geelmuyden.

Kampanje meldte om nyheten først onsdag ettermiddag.

Tredje sjefsbytte på kort tid

Dette er tredje gang det blir sjefsbytte i Geelmuyden Kiese Norge på tre år. I 2015 sluttet Andreas Wabø som sjef etter fem år, mens Morten Hofgaard Jørstad tok over. Han sluttet i mars 2017, mens Riibe tok over.

– Når du nå tar over igjen, er det for å få mer stabilitet?

– Jeg tenker at man ikke skal diskutere ledelse historisk. Dette handler om utfordringene organisasjonen har fremover, og hvordan vi kan lede organisasjonen slik at vi leverer best mulig til kundene våre, sier Geelmuyden.

Geelmuyden Kiese gikk i forrige uke til topps i kategorien «årets kommunikasjonsbyrå over 100 millioner kroner i byråinntekt» på «Årets Byrå», som arrangeres av DN og svenske Regi.

– I GK har vi en ekstrem prestasjonskultur, der vi definerer ledelse som det å prestere sammen. Det er derfor vi vinner så mange priser. Min rolle er å være kundens representant i GK, sier Geelmuyden.

I vinter måtte imidlertid Riibe svare for måten GK hadde håndtert ulike kundeforhold på – etter at kommunikasjonsbyrået fikk kritikk fra flere tidligere kunder – deriblant Flytoget, svenske SJ og Lotteri- og stiftelsestilsynet.

– Det er aldri morsomt å ha en sånn situasjon der tidligere kunder snakket til medier istedenfor oss. Men de sakene er tilbakelagt, og vi mener fremdeles at det var ikke-saker, sier Riibe, før Geelmuyden legger til:

– I den forstand at vi stilte oss uforstående til kritikken. Dette handlet i hovedsak om kunder vi av ulike grunner måtte si opp, fordi vi vant nye kontrakter. Vi mener vi gjorde de kundeovergangene helt i henhold til boken, sier han.(Vilkår)