I midten av november avslørte DN hvordan eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen og selskapet hans Fredensborg eiendom har kjøpt 600 boliger under myndighetenes radar, og dermed tatt fra hundrevis av leieboere muligheten til å kjøpe sitt eget hjem.

Nå har Fredensborg dukket opp på kundelistene til pr-byrået Storm Communications.

Les dokumentaren om eiendomsmilliardæren og Fredensborg eiendom her: Boligkuppet magasinetPlus

– Vi har åpne kundelister, og jeg kan bekrefte at de er en av våre kunder. Vi hjelper dem med ulike kommunikasjonsbehov, men øvrige spørsmål må du ta med Fredensborg, sier byråleder og seniorrådgiver Marius Parmann.

Startet av Stordalen

Storm Communications ble startet opp av milliardær og hotellkonge Petter Stordalen tidligere i år sammen med pr-byrået Kruse Larsen. De eier 50 prosent av selskapet hver, som jobber med selskapskommunikasjon, finansiell kommunikasjon og krisekommunikasjon.

Parmann vil ikke kommentere når de inngikk avtalen med Fredensborg, men ifølge Wayback Machine, som arkiverer ulike nettsider, var ikke Fredensborg på kundelisten 24. oktober. DNs dokumentar «Boligkuppet» ble publisert 16. november.

Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen.
Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen. (Foto: Per Thrana)

Ivar Tollefsens personlige assistent og konsernjurist i Fredensborg, Anders Tveter, bekrefter at pr-byrået ble hyret inn etter DNs avsløring.

– Etter å ha opplevd omfattende og urimelig omtale i Dagens Næringsliv, søkte vi råd hos Storm Communications. Vi lytter til innspill og vurderinger fra Marius Parmann og Per Valebrokk, for å forstå slagsiden i DNs journalistikk og for å få råd om hvordan vi bedre skal få frem sakens faktum i tiden fremover, skriver han i en epost.

Per Valebrokk var frem til i vår ansvarlig redaktør hos økonominettstedet E24, før han startet i Stordalens pr-byrå.

Storm Communications har som prinsipp å ha 100 prosent åpne kundelister.

– Jeg har gått litt svanger med ideen om at det må være mulig å få til et byrå med spisskompetanse rettet mot selskapskommunikasjon som har helt transparente kundelister. Da velger man kanskje bort noe, men jeg tror hemmeligholdet noen byråer driver med, er uheldig for hele bransjen, sa Stordalen til DN i vår.

Hard ut mot DN

I etterkant av dokumentaren har Eiendoms- og byfornyelsesetaten iverksatt granskning av Tollefsens kjøp av en rekke av leiegårder i Oslo.

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo har gått hardt ut mot Tollefsen, og flere av leietagerne har varslet at de vil gå til sak for å få kjøpt leilighetene de har leid.

Etter DNs avsløring har Tollefsen stilt opp i intervju hos TV 2, og skrevet leserinnlegg i DN, der han gikk hardt ut mot avisen.

– Selvsagt gjør vi feil, men Dagens Næringslivs journalistikk er grovt urimelig, skrev han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier – på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
00:00
Publisert: