Pr-byrået Gambit leverte sitt dårligste resultat noensinne i 2014.

Byråinntekten falt med 16 prosent, 20 ansatte sluttet og resultat før skatt endte over åtte millioner kroner i minus.

RYDDEGUTTER. Styreleder Lars Erik Grønntun (til venstre) er konstituert sjef i Gambit H+K etter at Ole Tom Nomeland gikk av i mai i år. Ola Børsterud leder avdelingen for selskapskommunikasjon.
RYDDEGUTTER. Styreleder Lars Erik Grønntun (til venstre) er konstituert sjef i Gambit H+K etter at Ole Tom Nomeland gikk av i mai i år. Ola Børsterud leder avdelingen for selskapskommunikasjon. (Foto: Fartein Rudjord.)
Det var Kampanje som først omtalte saken.

Også året før var preget av uro, store utskiftninger og et presset resultat.

Krangler om ansvaret

Lars Erik Grønntun, som både er styreleder i den norske driften og europasjef, kommenterer de dårlige tallene slik.

– Jeg legger ikke skjul på at utviklingen en periode hadde vært for svak, og vi var ikke tilfredse. Vi valgte derfor i oktober å  hente inn Gaute Engbakk for å gjennomføre de nødvendige endringene i vår norske virksomhet sammen med et fornyet lederteam, sier Grønntun til Kampanje.

– De fire første månedene er mitt ansvar

Det får toppsjefen som måtte gå, tidligere Frp-politiker og nåværende First House-partner Ole Tom Nomeland, til å reagere.

– Jeg hadde ryddet opp, lagt opp en ny plan og styrte mot et nullresultat i fjor, sier Nomeland.

– De fire første månedene i fjor er mitt ansvar. Etter dette synes jeg det er rimelig at det nye regimet tar ansvar for resultatene selvsier Nomeland til Kampanje.

Mener han hadde fått bli om han ønsket det

Da DN i juni spurte Nomeland om han hadde fått fortsette som sjef i Gambit om han ønsket det, svarte han slik:

– Det tror jeg nok, men vi gikk aldri den veien. Når det kommer til et visst punkt, er det greit å snu blokken og begynne på et nytt kapitel. Jeg er hverken bitter eller sentimental når det gjelder det. Det var gode, gamle venner som ryddet opp på en ordentlig måte. Jeg har vært på fest med flere av gutta senere.

LES OGSÅ: Avgått Gambit-sjef Ole Tom Nomeland blir ny First House-partner. Nå er én av 14 partnere kvinner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.