Oppdatert med ytterligere to medarbeidere som slutter i Geelmuyden Kiese: Seniorrådgiver Anders Nyland og Nina Mari Tjeldflaat.

– Jeg tenkte at nå må jeg få ut fingeren og ringe de folkene i Geelmuyden Kiese jeg har tenkt å ringe lenge. Når en flink sjef slutter, er det mange som stopper opp og tenker seg om, sier Jan-Erik Larsen, daglig leder i pr-byrået Kruse Larsen.

Han viser til nyheten 16. mai om at Nina Riibe slutter som sjef i Geelmuyden Kiese Norge.

Siden har partner Bård Hammervold også sagt opp i GK. Han begynner i et nytt pr-byrå i Kjetil Try-sfæren.

Nå har Kruse Larsen ansatt tre rådgivere fra Geelmuyden Kiese på en gang.

De tre er Karen Skjånes (49), Christopher Wand (30) og Celine Gran (28).

To av dem, Skjånes og Wand, har bakgrunn fra partiet Høyre, mens Gran har gått gradene fra kaffekoker og intern til rådgiver i Geelmuyden Kiese.

Bygger egne talenter, i motsetning til Try og Larsen

Hans Geelmuyden er hovedeier og konsernsjef i Geelmuyden Kiese, som han startet sammen med Jo Kiese i 1989.

Han ønsker å avdramatisere avgangene.

– Det var siste uke i mai og da er det alltid noen som slutter. Det er fem stykker som har sluttet, og du må huske at vi er 100 stykker i Geelmuyden Kiese Norge. Dette er nok ikke siste gang noen slutter, sier Hans Geelmuyden.

Mandag holder Geelmuyden Kiese fellesmøte for de ansatte.

– Hva sa du på mandagsmøtet?

– Jeg sa at det alltid er leit å skille lag med dyktige kolleger. Men det er en ting som er enda verre, og det er hvis vi som jobber i GK ikke er attraktive i arbeidsmarket, sier Geelmuyden.

– Håper du på å bli headhuntet selv en gang?

– Tror du jeg er så attraktiv? Det vil tiden vise.

Hans Geelmuyden sier han kommer til å organisere pr-byrået annerledes i tiden fremover.

– Vi har masse talent, og dette løfter vi frem nå. Jeg har alltid bygget GK nedenfra og opp. Vi klarer å utvikle talent selv, i motsetning til Kjetil Try og Jan-Erik Larsen som må hente det hos oss, sier pr-veteranen, som sier han også har noen veldig flinke folk på vei inn i byrået.

– Jeg er nok mindre bekymret enn dere i Dagens Næringsliv. Når noen slutter gir det oss noen muligheter, vi har noen veldig flinke folk på vei inn også, sier Hans Geelmuyden.

Fyller opp etter Storm

Tidligere i vår etablerte Kruse Larsen et nytt pr-byrå, Storm Communications, sammen med Petter A. Stordalen.

Storm skal drive med finansiell kommunikasjon og ledes av Marius Parmann (32) som kom fra Kruse Larsen.

– Storm skal håndtere det Kruse Larsen ikke skal håndtere, sier Jan-Erik Larsen, som nå fyller på med folk som kan strategisk kommunikasjon, politikk og myndighetskontakt.

– Vi hadde en shortlist på 10-15 navn på folk vi var interessert i. På den listen sto flere fra Geelmuyden Kiese.

Karen Skjånes har tidligere vært informasjonssjef og leder for politisk avdeling i Høyres hovedorganisasjon.

Christopher Wand kommer fra jobb som fagansvarlig for politikk, myndighetskontakt og påvirkning i Geelmuyden Kiese. Han har tidligere vært generalsekretær i Unge Høyre og rådgiver for partiets stortingsgruppe.

De tre GK-avhopperne sier det ikke er noen sammenheng mellom deres beslutninger om å si opp i Geelmuyden Kiese akkurat nå.

Skjånes har vært i GK i to og et halvt år og sier mai er et naturlig tidspunkt for å skifte jobb, fordi man da er klar til å komme i gang på ny arbeidsplass fra 1. september.

– Vi er individuelle mennesker, ikke et lag, sier Celine Gran, som har vært åtte år i GK.

– Jeg er ute etter å lære mer og få utløp for mitt «politiske dyr» i Kruse Larsen, sier Wand, som begynte i Geelmuyden Kiese i 2015.

To til slutter i GK

Mandag morgen ble det kjent at også seniorrådgiver Anders Nyland (42) og finansdirektør Nina Mari Tjeldflaat (54) slutter i Geelmuyden Kiese.

Det bekrefter Hans Geelmuyden i en epost. Dermed mistet selskapet fem ansatte samme dag, i tillegg til de to som har sluttet tidligere i mai.

Nyland kom til pr-byrået i 2016 etter å ha vært sjefredaktør i Bergensavisen, og åpnet GKs bergenskontor sammen med Svein Roger Selle.

Tjeldflaat har også jobbet i GK siden 2016. Hun kom til Geelmuyden Kiese fra tilsvarende jobb i Synoptik Norge.(Vilkår)

Vil du løpe raskt i terrenget? Da er det to ting du må øve på.
Terrengløper Hans Kristian Smedsrød gir deg sine beste tips
02:40
Publisert: