I en kronikk i Dagbladet mandag går Bahareh Letnes kraftig ut mot Lunde, som hun mener sprer løgner om henne. Reaksjonen kommer etter at Lunde har uttalt seg på sosiale medier om utsagn fra Letnes om Irans utenriksminister.

– Mina Ghabel Lunde forsøker å framstille meg som en hemmelig agent for den iranske ambassaden i Oslo, samtidig som hun spyr ut konspirasjonsteorier, sier Letnes til Dagbladet. Hun sier mange eksiliranere i Norge tror på Lunde.

– Mitt liv kan være i fare. Jeg er redd for at noen kan komme til å gjøre noe, sier Letnes. Hun forklarer sitt ståsted slik:

- Det må jeg få lov til å mene

– Jeg forsvarer ikke Iran, men rettferdighet. Etter min oppfatning blir Iran behandlet urettferdig, og det må jeg få lov til å mene. Jeg aksepterer andre synspunkter, men opplever at jeg ikke får lov til å ha mine oppfatninger, sier hun.

Lunde stiller seg uforstående til kritikken.

– Jeg har ikke framsatt konspirasjonsteorier om Bahareh Letnes. Det eneste jeg har gjort er å skrive om hennes nære omgang med den iranske ambassaden i Norge og skjønnmalingen av det politiske systemet i Iran, sier hun i en kommentar til Dagbladet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bahareh Letnes: - Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert: