51 år gamle Clegg er ansatt som Facebooks nye visepresident for selskapets globale PR-virksomhet, melder BBC.

Clegg starter i sin nye stilling mandag. Han skal tilbringe den første uken ved Facebooks hovedkvarter i Menlo Park, før han flytter permanent til California neste år.

Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og Facebooks daglige leder Sheryl Sandberg var personlig involvert i ansettelsen av Clegg, etter det BBC kjenner til.

Clegg, som har vært leder for Liberaldemokratene og ble visestatsminister i David Camerons koalisjonsregjering mellom De konservative og Liberaldemokratene i 2010, har så langt ikke kommentert sin nye jobb.

Facebook har blitt møtt med kraftig kritikk etter Cambridge Analytica-skandalen og anklager om innblanding i valg. Flere fremstående topper i selskapet har det siste året forlatt sine stillinger.

Truer med å stenge grensen til Mexico
Trump: —Et stormangrep av migranter
00:57
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.