– Slik jeg ser det, står Resett på trygg, demokratisk grunn. Jeg kan faktisk ikke med min beste vilje forstå hvorfor mange i høst ble krakilske da jeg lot Resett republisere en tekst, sier konsernsjef Hans Geelmuyden i Geelmuyden Kiese.
Pr-toppen har latt Resett republisere to av hans blogginnlegg, senest et innlegg helt i begynnelsen av januar. Ifølge Geelmuyden har dette skjedd etter at Resett-redaktør Helge Lurås har tatt kontakt og spurt Geelmuyden om det var greit å republisere.
– Jeg har aldri nektet noe medium å republisere og synes alltid det er hyggelig å bli spurt, såfremt man forteller hvor innlegget opprinnelig ble publisert, sier Geelmuyden.
«Gjorde meg voldsomt trassig»
Nettstedet har den siste uken møtt sterk kritikk fra presseorganisasjoner for måten det har drevet frem saken om Trine Skei Grande på.
Resett begynte å skrive om saken noen dager etter at Geelmuydens siste blogginnlegg ble republisert på Resett.
Første gang Geelmuydens blogginnlegg ble republisert på Resett, var i november i fjor.
– Jeg har aldri fått så mange negative tilbakemeldinger på et republisert innlegg. Det hadde dessverre ingen ting med det jeg skrev å gjøre, men med mediet det var republisert i.
– Hvem var det som kom med de negative tilbakemeldingene?
– Det var den forbannede kompakte liberale majoritet. Det moret meg. Jeg misliker sterkt flokk-, gruppetenkning og politisk korrekthet. Reaksjonene gjorde meg voldsomt trassig, og jeg bestemte meg for å gjenta eksperimentet hvis anledningen bød seg. Det gjorde den tidlig i januar, sier Geelmuyden.
Han ønsker ikke å gi sine vurderinger om hvordan Resett har håndtert dekningen av Trine Skei Grande-saken, utover at han oppfordrer Helge Lurås til å melde seg inn i presseorganisasjoner, og alltid følge Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.
Stoppet videreformidling
Pr-byrået Corporate Communications har også latt Resett videreformidle deres nyhetsbrev siden november i fjor. Byråets leder er tidligere Finansavisen-redaktør Are Slettan, mens mangeårig NRK-profil Hans-Wilhelm Steinfeld er blant partnerne.
– Da de lanserte, spurte Resett om det var greit at de republiserte vårt nyhetsbrev, noe også andre har gjort. Vi hadde ingen formell avtale med dem og regnet med at de ville plukke det opp når de fant spesielle interessante ting. Men i og med at det er blitt såpass mye, kan det for andre virke som rutinemessig. Derfor hadde vi en diskusjon internt der vi fant ut at vi heller ville distribuere nyhetsbrevet kun til våre kunder og kontakter, sier Slettan
Han forteller at Corporate Communications så på videreformidlingen som en markedsføring, men at man stopper det nå fordi man ikke ønsker å gi inntrykk av at det er et formelt samarbeid med Resett.
– Hovedpoenget er at vi vil det skal sendes ut til kunder og til dem som abonnerer på våre nyhetsbrev, sier Slettan.
Det ble ifølge Slettan besluttet tirsdag 16. januar. Samme dag, på kvelden, gikk Skei Grande ut i Aftenposten og kommenterte sakene mot henne.
– Du er tidligere redaktør. Hva synes du om Resetts dekning av Trine Skei Grande-saken?
– Jeg vil ikke delta i den debatten, sier Slettan.
Bekrefter stopp
Redaktør Helge Lurås i Resett bekrefter at han ikke lenger vil republisere tekster fra Corporate Communications.
– Det startet med at Corporate Communications hadde laget en artig tekst som vi tenkte kunne være interessant for våre lesere, og etter det fortsatte vi å legge det ut på vår «kultur og satire»-side. Det har vært bra interesse for en del av disse tekstene. Jeg har ingen kommentar til at de nå ikke lenger ønsker å få dette republisert hos oss, sier Lurås.
Han setter pris på tilbakemeldingen fra Hans Geelmuyden.
– Jeg verdsetter veldig at han står imot det presset. Vi ønsker bare å gi folk muligheten til å nå et bredt publikum – det er flere som burde ha motet hans. Ingenting er bedre enn å utfordre folk man kanskje i utgangspunktet ikke er enige med, sier Lurås.
Han legger til at Resett har spurt mange, også av annen politisk og ideologisk retning, om man vil bidra på Resett – uten særlig respons.
– Hvis ikke ender man bare opp som et ekkokammer, og det vil vi ikke.(Vilkår)