– Jeg kan ikke si at livet mitt helt speiler ligningstallene. Det har vært et hektisk og spennende år. Pol er fortsatt i oppstarten, så det er mye som skjer, men det er veldig gøy, sier Lysø.

DNs oversikt over pr- og kommunikasjonstoppene som tjener mest består av en klar overvekt menn. Blant kvinnene som gjør inntog i inntektstoppen, er kreativ leder Janne Kristin Brenda Lysø i reklamebyrået POL.

Hun er å finne på 19. plass på DNs liste, med en inntekt på 2,7 millioner kroner. Totalt består oversikten av 13 kvinner og 47 menn.

– Jeg er ikke overrasket over det. Slik har det vært i alle år. Dette har alltid vært en bransje med mannsdominans, særlig i toppledelsen. Det har heldigvis bedret seg masse bare de årene jeg har jobbet her. Man kan ikke si seg fornøyd med andelen kvinner, men jeg er fornøyd med at det bedrer seg, sier Lysø.

«Likhetstegn mellom de flinkeste folkene og de flinkeste damene»

Mest av kvinnene tjener partner Cecilie Ditlev-Simonsen i First House, som forklarer til Kampanje at hennes inntekt på 7,4 millioner kroner inkluderer salg av aksjer, bonus og sluttoppgjør i Gjensidige.

– Bransjen er flink til å ha fokus på dette, og det har kommet til mange dyktige damer. I Pol har vi flere kvinnelige ansatte enn menn. Vi har et bevisst forhold til kjønnsbalanse, men ansetter alltid de flinkeste folkene. Heldigvis er det likhetstegn mellom de flinkeste folkene og de flinkeste damene, sier Lysø i POL.

Etter Janne Lysø kommer konsernsjef Maria Aas-Eng i RED, med en inntekt på 2,5 millioner kroner. Dernest finner vi styreleder Kari Holm Henja i First House, med en inntekt på 2,4 millioner kroner. Hun ligger på 24. plass på DNs oversikt. Henja er med en formue på 6,6 millioner kroner den mest formuende kvinnen på pr- og kommunikasjonsfeltet.

DN skrev også om den lave kvinnenandelen på kommunikasjonsfeltets inntektstopp i 2016.

Østhaug og Try på topp

Aller mest tjener daglig leder i Foll reklamebyrå, Ståle Møystad Østhaug, med en inntekt på 10,8 millioner kroner.

Kjetil Dyrendahl Try, daglig leder i reklamebyrået Try, tjente nest mest av pr- og kommunikasjonstoppene i landet, med en inntekt på 9,9 millioner Det er en formidabel økning fra året før, da han tjente 6,6 millioner kroner.

Også reklamebyrået hadde et godt år, og rundet i 2017 en halv milliard kroner i omsetning for første gang.

– Jeg synes det er rart å bruke ordet «milliard» om den lille pølsebua som vi startet for 20 år siden. Men å snakke om en omsetning på en halv milliard … Jeg synes jo «milliard» ligger godt på tungen. Å ha vært med på å skape det er litt overraskende, jeg er litt stolt faktisk. Men så handler det om å komme videre, sa Try til DN i februar i år.

Stabilt på formuetoppen

Størst formue blant pr- og kommunikasjonstoppene, har Ståle Schjærven med en formue på 76,9 millioner kroner. Året før toppet han også listen over størst formue, da med 73,7 millioner kroner. Schjærven tjente 1,6 millioner kroner i 2017.

Schjærven er største eier i reklamekonsernet Schjærven, som består av selskapene Schjærven as, Schjærven Reklamebyrå, Schjærven Sthlm, Clockwork, Re: Media, Madington og Produksjonssjefen.

Reklamekonsernet hadde i 2017 en byråinntekt på 202,8 millioner kroner. Resultatet falt noe, blant annet som følge av tapet av Elkjøp som kunde.

På annenplass over størst formue finner vi daglig leder Terje Heggem i Tibe med 50,6 millioner kroner, mens Kjetil Try følger etter med en formue på 36 millioner kroner.

«Senkveld»-produsent blant de med høyest inntekt

Tredje høyest inntekt på feltet har kreativ leder Trond Kvernstrøm i The Oslo Company, som i fjor tjente seks millioner.

The Oslo Company ble startet i 2016 av Trond Kvernstrøm og Christian Steen. I sitt første fulle driftsår omsatte selskapet for 52,1 millioner kroner og hadde en byråinntekt – kundehonorarer minus varekostnader – på 18,7 millioner kroner. Kvernstrøm og The Oslo Company har for tiden hendene fulle med produksjonen av nye Senkveld, med Helene Olafsen og Stian Blipp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Halvtørre tyske rieslinger har vært et lite skjellsord. Men jeg skal love deg, at smaker du på denne her, vil du absolutt ikke angre
01:39
Publisert: