Micaelsen startet konsulentselskapet Aktivér på tampen av 2017.

Selskapet skulle jobbe for å få det offentlige til å ta i bruk ny teknologi, gjennom rådgivning både til det offentlige og til teknologi- og oppstartsselskaper.

Men nå, ni måneder etter oppstarten, selger Micaelsen selskapet til reklamegiganten Try.

– Jeg selger selskapet og tar med kundene, og blir deretter partner i et nyopprettet datterselskap av Try, som heter Try Råd, sier Micaelsen.

Ap-bakgrunn

Sjef for Try Råd blir tidligere rådgiver for Jens Stoltenberg, Sindre Beyer. Beyer har vært rådgiver i Try i fire år, og forteller at Try Råd skal være et rådgivningsmiljø som skal konkurrere med både management consulting-selskaper og pr-byråer, gjennom satsing på rådgivning innen strategi, kommunikasjon, kreativitet og teknologi.

– Torgeir er en av de mest erfarne politikerne vi har i Norge, som blant annet har vært leder av finanskomiteen og Aps helsepolitiske talsmann. Vi er ikke et sted som kommer til å ansette mange ekspolitikere, men Torgeir har også forståelse for teknologi og kreative løsninger som viktig.

Micaelsen påpeker at partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre transaksjonssummen. Han understreker samtidig at byrået han nå selger var lønnsomt og hadde skaffet seg flere kunder i løpet av de ni månedene han holdt på.

– Lovte hverandre å jobbe sammen

Nå blir han altså partner med sin tidligere Ap-kollega Beyer som sjef. Også Kjetil Try er kjent Arbeiderparti-mann, og har fungert som en slags personlig rådgiver for tidligere Ap-leder Jens Stoltenberg, avslørte Stoltenberg i sin biografi «Min historie».

– Kjetil kjenner jeg ikke noe særlig i det hele tatt, selv om jeg har truffet han noen ganger. Sindre sluttet i Ap i 2014, ett år etter at Jens Stoltenberg sluttet. Jeg var veldig lei meg da Jens gikk til Nato, men enda mer lei meg da Sindre sluttet. Vi jobbet veldig tett sammen som et kreativt radarpar, med å bygge både politikk, konsepter, kampanjer og lovte hverandre å vel å jobbe sammen på nytt. Det tok fire år, men nå er vi der, sier Micaelsen.

Skal bli rundt 20

Try Råd er totalt syv ansatte ved oppstartstidspunktet, men skal jobbe i samarbeid med andre Try-selskaper, som for eksempel digitalbyrået Apt. Beyer forventer at antall ansatte vokser til rundt 20 i løpet av to år.

– Målet er ikke å være flest mulig ansatte, men bruke systemet vårt bra. Vi kommer ikke til å være det byrået som lager reklamefilmer på tv, men vi kommer til å jobbe en del med kreative uttak. Jeg tror på det å kombinere strategi med design- og teknologimiljøer, og samtidig kunne tilby management consulting-løsninger, kanskje gjennom å bryte litt med malene, sier Beyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.