Der blir han kollega med de to tidligere Ap-toppene Sindre Beyer og Torgeir Micaelsen, som er henholdsvis daglig leder og rådgiver i pr-byrået.

Skard har vært i Dagens Næringsliv siden 2006, og har før det bakgrunn fra Dagbladet og Dagsavisen. Det siste året har han blant annet vært med å avsløre varslene mot Trond Giske og skrevet en rekke artikler om Ap-leder Jonas Gahr Støres private økonomi.

– Fjær i hatten

Nå blir han altså kollega med to tidligere Ap-topper.

- Å få en av Norges mest erfarne journalister på laget vårt er virkelig en fjær i hatten for et relativt nystartet rådgivningsselskap. Stammen i Try Råd har vært en enhet i Try Reklamebyrå i flere år. Nå utvikler vi dette og bygger et nytt og spennende miljø med folk som har erfaring fra topposisjoner i politikk, næringsliv og journalistikk. Vi tror de beste løsningene ligger i skjæringspunktet i forståelsen av strategi, teknologi og kreativitet, og der vil Kristian spille en viktig rolle, sier Beyer i en melding.

– Vanskelig å si opp

Skard sier avgjørelsen ikke har vært enkel.

- Jeg har vært privilegert som har fått jobbe med noen av vår tids største politiske saker og dramaer. Nettopp derfor var det vanskelig å si opp, men tanken om å gjøre noe annet har modnet mer og mer de siste årene. Jeg håper jeg sitter på kunnskap og kompetanse som jeg får stor nytte av i Try Råd, sier Skard.

Han legger til at han har jobbet med politisk journalistikk siden stortingsvalget i 1993. Skard begynner i Try Råd fra nyttår.

- Jeg er veldig glad for muligheten til å begynne i Try Råd. Det er et relativt nystartet selskap som bygger seg opp innen strategisk kommunikasjon og rådgivning. Selskapet vil samarbeide og trekke veksler på de kreative og nyskapende miljøene i Try innen pr og teknologi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.