Nyheten kommer i kjølvannet av at Gordhan ble kalt inn til avhør i forbindelse med etterforskning knyttet til en påstått iulovlig overvåkningsenhet hos landets skattemyndigheter (South African Revenue Service, sars), skriver DI.se som siterer den sør-afrikanske avisen City Press.

Gordhan var sjef for Sars i 2009  da overvåkningsenheten ble opprettet. I 2009 ble han utnevnt til finansminster.

Den siste tiden har den sør-afrikanske valutaen rand falt fem prosent, noe som kobles til beskyldningene mot Gordhan.

Ifølge City Press skal rundt 30 personer være villige til å vitne om finansministerens rolle i saken.

Så langt har president Jacob Zume uttrykt sin fulle støtte til sin finansminister, men han har understreket at presidenten ikke har makt til å stoppe etterforskningen av individer.

Etterforskningen knyttet til Sars oppfattes av mange som en kamp om politisk makt. Opposisjonsleder Mmusi Maimane har sagt til Newsweek at Jacob Zuma spiller rusisk rulett med landets økonomi og flere antyder at Zuma i realiteten selv ønsker kontroll over statsfinansene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.