Administrerende direktør i TV 2 Olav T. Sandnes er fornøyd med å ha sikret seg rettighetene.

- Vi ser frem til å forvalte Premier League-rettighetene fremover også, og tror vi vil kunne gjøre det på en god måte sammen med partnerne våre. Det er ingen tvil om at dette har vært en rettighet vi har lagt mye kraft og engasjement ned i de siste fem-seks årene, så jeg ser frem til fortsettelsen, sier Sandnes til DN.

- Prisen ligger på godt over milliarden hører vi. Stemmer det?

- Jeg kommenterer ikke detaljer rundt pris.

- Hvorfor er Premier League viktig for TV 2?

- Premier League er blitt en viktig rettighet fordi vi har bygget opp et stort engasjement rundt det. Så er det helt klart at både den og flere andre rettigheter blir viktig fremover.

- Apropos andre rettigheter, nå skal også Tippeligaen, La Liga og Serie A snart fordeles. Er dere interessert i disse rettighetene?

- Vi kommenterer ikke andre rettigheter, men jeg har vel tidligere sagt at vi generelt er interessert i sportsrettigheter.

- Prisen er langt høyere denne gangen sammenlignet med forrige. Blir det dyrere for tv-seeren å se Premier League?

- Det er det altfor tidlig å si noe om. Med Premier League har vi gode erfaringer og god respons på det tilbudet vi gir nå.

- Dere slo Discovery i kampen om disse rettighetene. Hva tenker du om konkurransen fremover nå?

- Det vi vet på generelt grunnlag er at det er økende konkurranse om attraktive sportsrettigheter, sier Sandnes.

TV Norge gratulerer

- Vi gratulerer TV 2 med fornyelse av Premier League-rettighetene . De har vist at de er i stand til å tilby fans av engelsk fotball et meget godt produkt over flere år, sier Harald Strømme, sjef i TVNOrge og Discovery Networks.

I forrige treårsperiode skal TV 2 ha betalt mellom 600 og 700 millioner kroner for Premier League-rettighetene. Denne gangen skal TV 2, etter det DN erfarer, ha punget ut med 1,65 milliarder kroner.

Siden anbudsdokumentet fra engelske Premier League kom på markedet i september, har TV 2, Discovery og MTG Viasat kjempet om å posisjonere seg.

Premier League var ikke fornøyd med budene i første runde, og tirsdag denne uken skrev DN at Premier League inviterte til en ny budrunde.

Les også: Her er tallet som viser hvor Premier League-gale nordmenn er

Etter det DN kjenner til, skal ingen av partene i den andre budrunden ha visst hvilke andre aktører som er med i buddansen - og Premier League skal dermed ha hatt full kontroll på forhandlingene.

Sentrale rettigheter

TV 2 har hatt rettighetene til Premier League siden 2010, men har aldri ønsket å gå ut med konkrete seertall på sendingene sine. Men Premier League er hovedgrunnen til at kanalen i dag har flere betalingskanaler på tv, samt et mer populært digital-tilbud.

Samtidig har amerikanskeide Discovery Networks, som eier tv-kanaler som TV Norge, Max, Fem, Vox og Eurosport Norge, forsøkt å spise seg inn på det nordiske tv-markedet, og har også lansert sin egen strømmetjeneste Dplay.

Men for å få seere inn på Dplay, Max og Eurosport, trenger Discovery flere sportsrettigheter. Per nå har man kun rettighetene til Europa League og EM-kvalifiseringskampene.

Nye rettigheter i spill

Denne høsten har tidligere blitt omtalt som særdeles viktig av aktører i bransjen, fordi alle de sentrale fotballrettighetene skal fordeles.

Premier League-rettighetene har imidlertid ført til at de spanske La Liga og italienske Serie A har stått uten norsk tv-kanal i sesongens første drøye måned.

Det er imidlertid ventet at fordelingen av Premier League-rettighetene vil få fortgang på denne prosessen.

På Ullevaal Stadion sitter samtidig Fotball Media, som er delvis eid av NTF og NFF, og følger fordelingen av rettigheter tett. Fotball Media, som hyret fotballagent Rune Hauge som rådgiver, skal selge rettighetene til Tippeligaen fra og med 2017.

Styreleder i Fotball Media, Hans Olav Karde, har tidligere sagt til DN at man følger med på hvordan det går med Premier League-salget, men har ikke ønsket å si når de norske rettighetene legges ut for salg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.