I et intervju med nyhetsbyrået AP understreker Trump at han ikke direkte støtter Le Pen, men at angrepet vil være til hennes fordel.

– Hun er strengest når det gjelder grensene, og hun er hardest når det gjelder det som har skjedd i Frankrike. Den som er tøffest mot radikal islamistisk terror, og den som er strengest ved grensene, vil gjøre det bra i valget, sier Trump.

Vanligvis holder amerikanske presidenter seg unna å kommentere kandidater i valg i andre land, men Trump mener at hans meninger ikke skiller seg fra andre iakttakere av det franske valget.

–Alle prøver å forutse hvem som kommer til å vinne, sier han.

De siste meningsmålingene viser at sentrumskandidaten Emmanuel Macron beholder en knapp ledelse over Marine Le Pen før første runde av presidentvalget i Frankrike.

Statsminister Bernard Cazeneuve har beskyldt Le Pen for å utnytte Paris-angrepet politisk.

– Hun forsøker, skamløst, å utnytte frykt og følelser utelukkende for politiske formål, sa Cazeneuve fredag.

Tidligere samme dag kritiserte Le Pen regjeringens arbeid for å bekjempe ekstremisme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Japans store energivalg.
Hvordan skal Japan produsere energi når alle atomkraftverkene fases ut.
01:54
Publisert: