En muslim-uttalelse fra Donald Trump mandag diskvalifiserer ham fra å bli president i USA, ifølgei en uttalelse fra Det hvite hus.

I uttalelsen oppfordrer Det hvite hus de øvrige republikanske presidentkandidatene til umiddelbart å varsle at de ikke støtter Trumps kandidatur.

- Trumps kampanje oser av «historiens søppelbøtte», og Trump har liret av seg kommentarer som er motbydelige og giftige, uttaler Det hvite hus' talsmann Josh Earnest tirsdag ettermiddag.

Det var mandag at Trump sa han vil nekte alle muslimer innreise til USA inntil videre. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Donald Trumps utspill er helt forvirret. Hans forslag er ikke seriøst, tvitret Jeb Bush, som i likhet med Trump kjemper om å bli Republikanernes presidentkandidat.

– Latterlig, mener guvernør Chris Christie, en annen av Trumps rivaler.

Hillary Clinton, som er favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat, omtaler Trumps ideer som «kritikkverdige, fordomsfulle og splittende».

Også muslimer i en rekke land er sjokkerte over uttalelsen.

Tirsdag ettermiddag sluttet Republikanernes leder i Representantenes hus, Paul Ryan, seg til listen av Trump-kritikere. Uttalelsene representerer verken det partiet eller landet står for, sa Ryan.

 

Les også: Dette boligmarkedet snudde i år: - Det har gått superbra

- Tatt rett ut av en skrekkfilm

Valutastrateg om kronefallet: - Det sprekker. Her går det fort

 

Se også:

Britene gleder seg over billige, norske juletrær:

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.