Bernie Sanders vinner Demokratenes nominasjonsmøter i Hawaii, viser opptellingen. Fra før er det klart at Sanders også vinner med klar margin i delstatene Alaska og Washington.

Dermed ser senatoren fra Vermont ut til å ta igjen noe av det store forspranget Hillary Clinton har i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

–Vi har nettopp vunnet delstaten Washington. Det er det momentum handler om. Ikke la noen si til deg at vi ikke kan vinne nominasjonen eller at vi ikke kan vinne presidentvalgkampen. Vi skal gjøre begge deler, sa Sanders da han talte til sine tilhengere i byen Madison i Wisconsin etter at de første tallene var klare.

–Nødvendige innhogg

Prognosene tyder på at Sanders vinner klart i Washington, hvor 101 delegater skal fordeles. Når 68 prosent av stemmene er talt opp ligger Sanders an til å få 72 prosent av stemmene, mens Hillary Clinton har 28 prosents oppslutning.

Fra før er det klart at Sanders vinner i kveldens nominasjonsmøte i Alaska. 16 delegater skal fordeles i delstaten, og Sanders ser ut til å ta 79 prosent av stemmene.

–Vi tar gjør nevneverdige innhogg i ledelsen til Clinton, og vi er på vei mot seier, sa en offensiv Sanders.

Klar Clinton-ledelse

Hillary Clinton leder klart sammenlagt i nominasjonsvalgkampen. Så langt har hun støtte fra 1.228 delegater til landsmøtet, mens Bernie Sanders har 947. Et stort antall såkalte superdelegater har også uttrykt støtte til Clinton, men disse har ikke bundet seg til én kandidat.

For å vinne demokratenes nominasjon trenger man 2.383 delegater, noe som innebærer at Sanders må vinne 58 prosent av de gjenværende delegatene for å kunne ta seieren. Potensielt vil han også trenge mer, siden Clinton har et klart forsprang blant superdelegatene.

Forbereder presidentvalgkamp

Som følge av den klare ledelsen har Hillary Clinton i større grad begynt å forberede seg på selve presidentvalgkampen mot den som måtte bli valgt på Republikansk side. For tiden leder Donald Trump klart, men den neste på lista, Ted Cruz, har ennå ikke kastet inn årene. Onsdag angrep Clinton dem begge og advarte om at deres "hensynsløse" utenrikspolitikk vil skade USAs interesser.

–Vi trenger å lene oss på det som faktisk virker, ikke på bråk som gjør at vi støter fra oss våre partnere og som ikke gjør oss noe tryggere, sa den tidligere utenriksministeren. (©NTB)

Les også:

Vårens fem beste bilnyheter

– Skaff deg et hoppetau og begynn å hoppe!

DNs quiz: Kan du mer om økonomi enn studentene?

Fått med deg denne?

Porsche med 400.000 kroner i rabatt
Når Porsche bygger Cayenne med ledning, sparer norske bilkjøpere store summer i avgifter.
01:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.