Det endelige resultatet viser at Sanders vinner med 56 prosent av stemmene i USAs minst befolkede delstat. Kun 14 delegater sto på spill, og resultatet er såpass jevnt at de to som kjemper om den demokratiske nominasjonen får likt antall fra Wyoming.

Lørdagens resultater betyr uansett at Sanders har vunnet i 16 delstater, mens Clinton har 18 seirer.

Av de siste ni nominasjonsrundene har Sanders vunnet åtte, og selv om Clinton fortsatt har sikret langt flere delegater, er det tydelig at Sanders har mest vind i seilene før det viktige nominasjonsvalget i New York 19. april. Her står hele 247 delegater på spill.

– Jeg synes det er rimelig å si at vi ble vurdert som en perifer kandidat da vi startet denne valgkampen. Vi var langt, langt bak i første del av konkurransen, men vi opplever mildt sagt en veldig sterk annen halvdel, og vi nærmer oss med raske skritt, sa Sanders etter å ha talt til sine støttespillere i bydelen Queens i New York lørdag.

Trenger løft

Han utløste jubel i salen da han stoppet opp midt i talen for å gi siste oppdatering fra Wyoming.

– OK. Nyhetsmelding. Vi vant nettopp Wyoming, lød det fra Vermont-senatoren som er født og oppvokst i Brooklyn.

Meningsmålingene er ikke like optimistiske på Sanders' vegne som 74-åringen selv. Et gjennomsnitt av målinger gjort mellom 22. mars og 7. april, viser at Clinton har et klart forsprang i New York, delstaten hun representerte som senator i flere år.

På målingene får hun 54,3 prosents oppslutning, mens Sanders har støtte fra 41 prosent av de demokratiske velgerne.

Debatt

Etter nominasjonsrunden t i Wyoming har Clinton 1.305 delegater, mens Sanders står med 1.086. I tillegg har den tidligere førstedamen støtte fra langt flere superdelegater – tillitsvalgte i Det demokratiske partiet som står fritt til å velge hvilken kandidat de støtter.

For å vinne nominasjonen – og altså bli Demokratenes kandidat til presidentvalget i høst – kreves 2.383 delegater.

Kommende torsdag, fem dager før nominasjonsvalget i New York, får Clinton og Sanders en ny sjanse til å overbevise New York-velgerne når de møtes til debatt i Brooklyn. Den skal sendes direkte på TV-kanalene CNN og NY1.

Les også: Cruz gjorde rent bord i Colorado

Sanders leder i Wyoming

Trump øker i ny måling (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Cruz: -Et vendepunkt i kampen for å hindre at Donald Trump blir nominert
Etter å ha inkassert seieren, henvendte han seg til den mest sannsynlige motstanderen i november, Hillary Clinton.
00:49
Publisert:

 
Sanders: -Det går en vei til Det hvite hus
Det manglet ikke på seiersretorikk da Bernie Sanders talte etter å ha slått Hillary Clinton i nominasjonsvalget i Wisconsin. Han øyner nå muligheten for seier i New York, Oregon og California - og i presidentvalget i november.
00:46
Publisert: