Demokratenes presidentkandidat har nå 48,1 prosent av velgerne i ryggen og et forsprang på 3,8 prosentpoeng til Trump, viser et gjennomsnitt av de ni siste meningsmålingene utført av nettstedet RealClearPolitics.

I en måling utført for CNN får Hillary Clinton 51 prosent oppslutning, mot 45 prosent for Trump.

I den siste målingen utført for CBS News får Clinton 49 prosent oppslutning, mot 43 prosent for Trump.

Begge de to målingene er landsomfattende og foretatt i tidsrommet 28. september til 2. oktober.

Statistikkguruen Nate Silver , som har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske valg, vekter de ulike målingene etter feilmargin og hvor godt de har truffet i forkant av tidligere valg.

Silver tar også for seg målinger i hver enkelt delstat og konstaterer at Clinton etter den første TV-debatten med Trump 26. september tok ledelsen i 18 av 20 såkalte vippestater der utfallet ikke er gitt.

Clinton ligger dermed an til å sikre seg støtte fra minst 308 valgmenn, langt flere enn de 270 som trengs for å bli USAs neste president.

Vinnersjansen hennes er nå på hele 72,4 prosent, har Silver regnet ut. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.