Men USA-kjenner Svein Melby stiller et stort spørsmålstegn ved hvorfor de har ventet så lenge, og han tror strategien snarere kan styrke enn svekke Trump.

– Når eliten rotter seg sammen så sent i valgkampen og på tvers av grasrotbevegelsene, kan det reise tvil om hvilken effekt det har, sier han til NTB.

Tidligere presidentkandidat Mitt Romney gjøv løs på Trump i en tale torsdag.

– Men jeg sitter med en følelse av at han snakker for de allerede frelste, de som allerede er motstandere av Trump. Trumps tilhengere har gitt opp denne elitegjengen, sier Melby ved Institutt for forsvarsstudier.

Både Trumps person og stil, hans populisme og at hans politiske meninger går på tvers av tradisjonelle skillelinjer er blant årsakene til at partieliten ikke tåler ham, ifølge seniorforskeren.

Men han tror en orkestrert kampanje mot Trump fra partiets sentrale ledere kan gjøre velgerne enda mer oppsatt på å gå mot etablissementets vilje.

– Dette eliteopplegget, som ligner en gjennomtenkt og samordnet strategi, ser ut som et angrep på en nominasjonsprosess, hvor Trump har fått betydelig oppslutning og normalt sett allerede ville fått partiet bak seg, sier Melby.

 

Les også: - Det er prisen, rett og slett

Nordea kutter i oljeprisestimatene

En baklengs salto og åtte minutter på scenen skaffet gründerselskapet 114 investorer

 

Se også:

Skal doble salget i Norge:

Skal doble salget i Norge(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.