Lordsburg, New Mexico/Las Vegas, Nevada:

Donald Trump vil tape presidentvalget på grunn av valgjuks, tror Trump-fan John Davenport. Han er bevæpnet og forberedt på nederlag.

Med kun timer igjen til den siste tv-debatten fortsetter Donald Trump å spre rykter om at presidentvalget er «rigget».

Politikere kaller påstanden grunnløs, uansvarlig og kun egnet svekket til å svekke tilliten til demokratiet.

-Slutt å sutre, sa president Barack Obama tirsdag.

- Holder å jukse litt

Men Trumps lojale velgere tror de kan tape fordi demokratene jukser.

-Det er for mye korrupsjon og snusk i dette valget. To-tre vippestater kan avgjøre valget. Da holder det å jukse litt med stemmeurnene, sier John Davenport.

- Obama-regjeringen er korrupt som djevelen
01:42
Publisert:

Med pistol i beltet og en tannpirker i munnviken tar republikaneren fra ørkenstaten New Mexico et oppgjør med både medier og motkandidater.

Men historien viser at det er mer sannsynlig å bli truffet av lynet enn at USAs neste president innsettes som følge av valgjuks, ifølge Politifact.

Delstatene er ansvarlig for gjennomføringen av presidentvalget, og i flere av de viktigste vippestatene sitter Trumps partifeller med makten.

-Jeg er ansvarlig for valget i Ohio, og det vil ikke bli rigget. Det skal jeg sørge for, sa delstatsekretær Jon A. Husted, som er republikaner og valgansvarlig i delstaten, til CNN mandag.

Tror det skjer valgjuks

Det beroliger ikke Trump-supporterne. Syv av ti republikanske velgere tror valgjuks forekommer i USA, ifølge en meningsmåling utført for Politico.

-Ikke kom og si at det aldri har skjedd. To-tre stater er alt Clinton trenger for å vinne stort. Jeg er ikke i tvil om det kan skje, sier Davenport.

-Tror du han kan tape?

-Jeg er ikke lenger sikker. Obama-regjeringen er korrupt som djevelen. Og media omtaler ikke noe som kan svekke Hillary. Jeg håper han vinner, men jeg konkluderte for to-tre uker siden at Trump ikke har noen sjanse, sier Davenport.

Vanskelig å ta igjen Clinton

Trump ligger nesten syv prosentpoeng bak Clinton på snittet av de siste nasjonale meningsmålingene, ifølge Real Clear Politics.

Det er selvsagt mulig å ta igjen forspranget før valgdagen 8. november, men statistikksiden Fivethirtyeight.com påpeker at det knapt har skjedd tidligere.

Natt til torsdag norsk tid går den tredje og siste tv-debatten mellom Trump og Hillary Clinton av stabelen i gamblingbyen Las Vegas.

Trump-leiren varslet tirsdag at de har invitert president Obamas halvbror til debatten.

Malik Obama har tidligere erklært at han vil stemme på Trump i år - og ikke halvbrorens partifelle Hillary Clinton.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Trump inviterer Obamas halvbror til valgkampduell

  Obama ber Trump «slutte å sutre»

Gale Merkel og hatpredikant Trump dnPlus  (DN+)

Se video

Hvem vinner den siste president-debatten?
Det nærmer seg den siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton. Den skal foregå her på University of Nevada i Las Vegas.
01:52
Publisert: