Donald Trump fridde til afroamerikanske velgere med spørsmålet «Hva har dere å tape?». Oppsiktsvekkende ignorant, mener Hillary Clinton.

Utspillet til den demokratiske presidentkandidaten kom på et valgmøte i byen Dimondale i delstaten Michigan.

– Hva taper dere på å prøve noe nytt, som Trump, spurte han fra podiet. Han argumenterer med at mange afroamerikanere lever i fattigdom, med mangelfull skolegang og få jobber, til tross for at de har støttet demokratene i flere tiår.

– Hva i helvete har dere å tape, spurte Trump, som i det siste har gjort flere fremstøt for å appellere til den afroamerikanske delen av USAs befolkning og gjøre det bedre på meningsmålingene.

Trump hevder Hillary Clinton heller vil gi jobber til flyktninger enn til amerikanere, og at det er på tide å stille demokratiske politikere til ansvar for hva de har gjort for det afroamerikanske samfunnet.

Clinton selv delte deler av Trumps tale på Twitter og skriver at noen av Trumps kommentarer vitner om en oppsiktsvekkende uvitenhet. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: