Miami, Florida: De kom for å feire USAs første kvinnelige president.

I det klokken drar seg mot midnatt, begynner folk å forlate demokratenes valgvake i nøkkelstaten Florida.

Donald Trump er soleklar favoritt til å bli USAs neste president. New York Times mener sannsynligheten er høyere enn 95 prosent.

Javier Valdes: - Jeg vet ikke om jeg vil bo her lenger
En skuffet Clinton-tilhenger DN møtte på valgvake i Florida vet ikke om han orker å bo i landet med Donald Trump som president de neste fire årene.
02:05
Publisert:
 

- Ufattelig

- Dette er ufattelig. Jeg kan ikke tro at det er sant, sier Ania Fresquet.

Hun har banket på dører og delt ut flyveblader for Hillary Clinton i Miami de siste dagene. Nå kan det vise seg at arbeidet var fånyttes.

Følg presidentvalget direkte her.

Flere medier har kåret den omstridte forretningsmannen til vinner i staten som han måtte vinne for å bli USAs neste president.

- Jeg kan ikke fatte at en mann som Donald Trump velges til president etter alt han har sagt. Det eneste som gjenstår, er at han tar av seg buksen og gjør på oss, sier Fresquet.

Venter på nøkkelstater

På valgvaken er stemningen trykket. Folk gjemmer ansiktet i hendene. Andre sitter apatisk og ser på tv-sendingen fra CNN.

- Jeg kan ikke tro at det er sant, sier demokrat Ania Fresquet.
- Jeg kan ikke tro at det er sant, sier demokrat Ania Fresquet. (Foto: Johannes Worsøe Berg)
 

- Vi er i sjokk. Det kan ikke være sant. Valget er ikke over ennå, men dette kan ikke bli resultatet, sier Fresquet.

Klokken 23.20 lokal tid gjenstår fortsatt flere viktige industristater i Midtvesten. Med seier i disse kan Clinton fortsatt sikre seg seier.

Feirer i Pennsylvania

USA er definitivt delt. I Pennsylvania er stemningen en helt annen enn på demokratenes valgvake i Florida.

På en lokal pub i byen Wilkes-Barre jubler Trump-sympatisøren Tom Hehre (23). Han har akkurat spandert en runde på kompisen etter at  det ble kjent at Trump vinner North Carolina og vippestaten Florida.

Seieren i sistnevnte delstaten regnes som avgjørende for å kunne gå seirende ut av presidentvalget.

- Langt fra over

- Det går kjempebra, men valget er langt fra over. Det virker som om media forsøker å holde spenningsnivået høyest mulig gjennom sendingene, sier han.

Fra skjermen er resultatet så jevnt at det ikke er mulig å opplyse resultatet i hjemstaten Pennsylvania og en rekke andre stater.

Hehre håper Trump vinner valget fordi han representerer noe annet makteliten i Washington.

- Det er altfor mange korrupte politikere i USA. Trump representereret friskt pust som landet vårt trenger, sier han. 

- Selv om jeg ikke er enig i alt Trump står for, synes jeg det er positivt at han sier det han mener. Vi lever tross alt i et fritt land.

I tillegg til Pennsylvania, er øynene nå rettet mot Wisconsin og Michigan.

Klokken 06.26 var 73 prosent av stemmene i Michigan talt opp. Da ledet Trump med 47,8 prosent mot 47,1 for Clinton. Samtidig var 81 prosent av stemmene talt opp i Wisconsin. Der ledet Trump med 49,3 mot 45,5 prosent.

 

- Vi vil heller ha en som sier dumme ting enn hun som er korrupt
De kunne ikke gå og legge seg som planlagt, da de så hvordan valgkvelden utviklet seg. Trump-supporterte på TImes Square jubler.
00:43
Publisert:
 

Les også:

– Det er helt åpent  

Slik avgjøres USA-valget

Trump er nå storfavoritt

Jeg freaker ut!  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.