Trenden fra de første i rekken av delstater som holder nominasjonsvalg er klar: Donald Trump ligger langt foran sine motstandere.

– Takk, Georgia, tvitret Trump umiddelbart etter at han ble utpekt som den sannsynlige vinneren i Georgia. Men det er ikke bare i Georgia at Trump gjør det skarpt. CNNs prognose utpeker mangemilliardæren som vinner i Alabama, Tennessee, Massachusetts, Georgia og Virginia. Trump leder også knepent i Arkansas, og Vermont, men det er for tidlig å spå utfallet i disse delstatene.

Ted Cruz stakk derimot av med seieren i hjemstaten Texas og i Oklahoma.

God dag for Clinton

De foreløpige prognosene tyder på at Hillary Clinton gjør et solid valg på demokratisk side. Hun utpekes til vinner i Georgia, Virginia, Alabama, Arkansas, Texas og Tennessee.

Bernie Sanders ser imidlertid ut til å høste nok oppslutning til at han ennå ikke kan avskrives helt som en reell utfordrer. Den 74 år gamle senatoren ligger an til å vinne overlegent i hjemstaten Vermont. I tillegg vinner han i Oklahoma, mens det er svært jevnt i Massachusetts.

Da Clinton talte etter at resultatene fra de første delstatene var klare, fortsatte hun å posisjonere seg mot Donald Trump, som nå ser ut til å kunne bli hennes motstander i presidentvalgkampen.

– Vi har en jobb å gjøre. Men den jobben er ikke å gjøre USA stort igjen. USA sluttet aldri å være stort. Vi må gjøre USA helt. Vi må fylle inn det som har blitt gravd ut, sa Clinton, med tydelig henvisning til Donald Trumps valgkampslagord.

Viktig tirsdag

Supertirsdag er den dagen flest delstater holder nominasjonsvalg- og møter. Republikanernes og demokratenes kandidater møtes til intern dyst i elleve delstater hver. Demokratene har også holdt nominasjonsmøter på øygruppen Amerikansk Samoa, hvor Clinton gikk seirende ut.

Det var ventet at Clinton og Trump vil gjøre det best på denne viktige dagen i valgkampen. Samtidig regnet de fleste med at Sanders skulle vinne i Vermont og Cruz i Texas. I tillegg til å være den supertirsdag-staten som sender suverent flest landsmøtedelegater, er det Cruz' hjemstat og ble av mange regnet som den endelige testen på hvorvidt han har noe mer å gjøre i valgkampen.

Siste oversikt over hvilke kandidater som er utropt til vinnere eller sannsynlige vinner i de ulike delstatene tirsdag 1. mars – supertirsdag.

Republikanere

* Donald Trump: Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Virginia

* Ted Cruz: Oklahoma, Texas

* Marco Rubio: Minnesota

Demokrater

* Hillary Clinton: Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Texas, Virginia

* Bernie Sanders: Colorado, Oklahoma, Vermont, Minnesota

Kilde: New York Times, Reuters(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Flaten: – Clinton har nominasjonen i lomma

Følg markedene på DN Investor