Gabriel, som leder det sosialdemokratiske partiet SDP og er nærings- og energiminister i Angela Merkels regjering, sammenligner mangemilliardæren som leder kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat med høyrepopulistiske ledere i Europa.

– Folk som Donald Trump, Marine le Pen og Geert Wilders er ikke bare en trussel mot fred og sosial utjevning, men også mot økonomisk utvikling, sier Gabriel i et intervju med Welt am Sonntag.

Eventyrverden

Ifølge Gabriel forfører Trump velgerne ved å love dem «en eventyrverden» der økonomien vokser bak stengte grenser, mens historien har vist at økonomisk vekst er umulig dersom man ikke åpner opp for omverdenen.

– Vi må forsøke å forklare hvordan vi ønsker å utforme globaliseringen på en rettferdig måte, sier Gabriel i intervjuet.

Europeiske politikere ser med økende uro på nominasjonskampen i USA, der Donald Trump leder i kappløpet om å bli republikanernes presidentkandidat.

Merkel-kritikk

Mangemilliardæren lover i generelle vendinger «å gjøre USA sterkt igjen», men har også kommet med enn utspill i valgkampen som av mange blir betegnet som rabiate.

Trump sier blant annet at han vil nekte muslimer adgang til USA, kaste ut 11 millioner ulovlige innvandrere og bygge en mur mot Mexico, og han har også hyllet Russlands president Vladimir Putin og hevdet at trusselen om global oppvarming er noe Kina har diktet opp for å ramme amerikansk økonomi.

Angela Merkels flyktningpolitikk har Trump beskrevet som «vanvittig» og en oppskrift på sosial uro i Tyskland.

Les også: Pumper penger inn i våpen mens landet er i økonomisk ruin

Norge får skryt og høyeste kredittvurdering

1400 søkere på 21 sommerjobber

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mye suv for pengene:

Mye suv for pengene