Utenlandske diplomater i USA har uttrykt bekymring for det de mener er Donald Trumps konfliktopptrappende og krenkende retorikk, ifølge amerikanske regjeringskilder.

Bekymringsmeldingene kommer fra både Europa, Midtøsten, Latin-Amerika og Asia, ifølge tre ikke navngitte kilder.

De bekrefter at både India, Sør-Korea, Japan og Mexico er blant landene som mener det er grunn til uro.

Det er høyst uvanlig at utenlandske diplomater kommer med slike innspill om kandidater midt i en amerikansk valgkamp, selv under private samtaler. For det første ønsker de ikke å bli anklaget for utidig innblanding i amerikansk innenrikspolitikk, for det andre vet de at de vil måtte samarbeide med den som vinner presidentvalget, uansett hvem det blir.

Trump anklages for nøre oppunder folks frykt for muslimer og andre utlendinger, og for å spille på folks fordommer og stereotype holdninger.

I flere land har politikere gått offentlig ut med kritikk av Trumps retorikk og synspunkter. Det gjelder blant annet Storbritannia. Mexico, Frankrike og Canada.

I et intervju med avisen Welt am Sonntag sier Tysklands finansminister Sigmar Gabriel Trump at Trump er en «trussel mot fred og økonomisk fremgang».

Verken Japan, India eller Sør-Koreas ambassade har kommentert opplysningene. Heller ikke Trumps valgkamporganisasjon har svart på Reuters' henvendelse.

Les også: Asia i dag: Nye stormkast i vente
Kinesiske klimautslipp kan ha nådd toppen
Rubios håp styrket av seier i Puerto Rico (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv milliard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert: