– Så mange mennesker vil at jeg stiller, om jeg ikke vinner. Jeg får se hvilken behandling jeg får av Republikanerne. Om den ikke er rettferdig, vil det være en faktor, sier han til tidsskriftet The Hill, som dekker Kongressen.

Trump har på kort tid tatt ledelsen blant de 16 republikanske kandidatene med en gjennomsnittlig oppslutning på 18,4 prosent blant republikanske velgere.

Dersom Trump velger å stille som uavhengig kandidat, kan han ødelegge mulighetene til begge partier, først og fremst Republikanerne.

Uavhengige kandidater eller kandidater fra tredje partier har flere ganger avgjort amerikanske valg.

Miljø- og forbrukeraktivisten Ralph Nader tok så mange stemmer fra demokratenes Al Gore i Florida i 2000 at han trolig hjalp George W. Bush til å vinne.

Og i 1992 fikk Ross Perot 18 prosent av stemmene. Men han trakk trolig like mange stemmer fra George H.W. Bush som Bill Clinton.

Bakgrunnen for Trumps støtte er en aggressiv retorikk bygd på motstand mot ulovlig innvandring, trakassering av Mexico og mexicanske innvandrere og latterliggjøring av andre republikanere, blant dem senator John McCain.

Det republikanske partiet er stadig mer bekymret for hans provoserende ytringer og økende støtte mens partiet selv funderer på hvordan det skal tiltrekke seg stemmene til spansktalende amerikanere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Trump langer ut mot enda en partikollega

 
Trumps oppslutning skyter i været