Den republikanske presidentkandidaten kalte fredag inn til en pressekonferanse der han skulle snakke ut om påstandene om at president Barack Obama ikke er født i USA.

CNN, Fox og MSNBC sendte alle direkte da Trump inntok podiet for å snakke om den kontroversielle teorien han selv har vært med på å bygge opp under, om at Obama er født i utlandet og formelt ikke er kvalifisert til å være president.

Noen minutter etter klokken 11 gikk Trump på podiet og kom med en kort uttalelse om noe helt annet. Deretter fulgte en lange rekke mottakere av det amerikansk forsvarets æresmedalje, som var inviterte for å gi Trump sin støtte. Etter 20 minutter ga en av kanalene opp, men klokken 11.30 tok trump igjen ordet.

– Barack Obama er født i USA. Ferdig med det. Kan vi nå gå tilbake til å gjenreise USAs styrke og storhet, sa den kontroversielle kandidaten.

– Vi ble Rick-rolled hele gjengen, sier CNNs Jake Tapper og viser til en internettspøk der folk følger en lenke bare for å havne på en video med 80-tallsartisten Rick Astley. På godt norsk: «Vi gikk på limpinnen».

En kort forklaring på hvordan valget i USA foregår
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:
 

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert: