Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har ingen tro på børsene og aksjemarkedet. I et intervju med Fox Business denne uken svarte han dette på spørsmål om han har penger på børsen:

- Jeg hadde, men jeg kom meg ut, sa Trump, og advarte samtidig mot "meget skremmende scenarioer" for investorene.

Dette er ikke første gang Trump uttrykker mistillit til børsene. I oktober ifjor advarte han amerikanske investorer mot å plassere penger på børsen, og han beskrev til avisen The Hill aksjemarkedet som "en boble".

- Jeg har aldri vært en stor investor i aksjemarkedet, sier Trump.

Børsene har steget seks prosent siden Trump kom med disse kommentarene.

- Den eneste grunnen til at aksjemarkedet er der det er, er fordi man får gratis penger, ifølge Trump.

Han refser den amerikanske sentralbanken - The Fed - og Fed-sjef Janet Yellen for de rekordlave rentene som gjør at folk kan låne penger nesten gratis. Han sier dette gjør at det ikke lønner seg å ha penger i banken, og at man derfor tar risiko på børsen.

Investornestor Warren Buffett, en av verdens rikeste, gikk denne uken ut og latterliggjorde Trumps investeringsråd.

- Jeg har aldri sett en annen forretningsmann skryte av sine konkurser, sa Buffett på et valmøte for motkandidaten Hillary Clinton.

Buffett sa videre at en apekatt som kaster piler på børssidene i avisen ville ha gjort det mye bedre enn å føle Trumps investeringsråd. Han utfordret samtidig Trump til å legge frem sine selvangivelser for offentligheten.

Eiendom utgjør brorparten av Trumps verdier, anslått av CNNMoney til rundt tre milliarder dollar (vel 25 milliarder kroner). Ifølge CNNMoney utgjør aksjer under ti prosent av Trumps verdier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.