Den tidligere presidenten fortalte publikum i North Charleston at Jeb har temperamentet og ryggraden som trengs for å bli øverstkommanderende i landet.

Til tross for at storebror ikke nevnte Donald Trumps navn en eneste gang under sin tale, var det tydelig at flere av argumentene skulle sette horn i siden for motkandidaten til lillebror Jeb.

– Den beste kandidaten til å styre landet er ikke nødvendigvis den mest høylytte, sa George W. Bush.

Trenger seier

Den siste tiden har ufine politiske TV-reklamer sirkulert i delstaten.

– Etiketter er for hermetikk. Å være president er en seriøs jobb som krever god dømmekraft og gode ideer, fortalte George W. Bush at han var blitt forklart av sin far, tidligere president George H.W. Bush.

George W. Bush vant det republikanske nominasjonsvalget i South Carolina i både 2000 og 2004.

Foreløpig er det Donald Trump som leder på meningsmålingene i staten. Trump har overrasket Bush-familien, som forventet at han ville bli en døgnflue. Jebs sjanser til å bli president minker betraktelig om han ikke vinner nominasjonsvalget i South Carolina.

Trump-kritikk

Storebror George har jobbet for å rekruttere velgere blant de mange krigsveteranene som bor i delstaten.

Trump kritiserte den tidligere presidenten under en debatt lørdag. Han minnet om at George W. Bush satte i gang en krig uten beviser på at det fantes masseødeleggelsesvåpen, og at angrepene 11. september 2011 skjedde mens han hadde ansvaret for rikets sikkerhet.

Mandag svarte Jeb Bush at han anså Trump som en farlig kandidat. Han brukte eksemplet med Trumps foreslåtte vedtak om å forby muslimer adgang til USA. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Clinton og Sanders barket sammen om helsepolitikk

 
Sanders: – Et klart budskap til eliten  

Trump: – Vi skal gjenreise USA  


Følg markedsutviklingen på DN Investor