Houston/Ft. Worth, Texas: Hillary Clinton utklasset rivalen Bernie Sanders i stat etter stat.

USA er et stort skritt nærmere sin første kvinnelige president etter nattens nominasjonsvalg.

Sifrene var knusende.

I George fikk den tidligere utenriksministeren over 71 prosent av stemmene.

Foreløpige resultater fra «Super Tuesday» viser at Clinton vinner lett i stater med høy andel minoritetsvelgere. Sanders har mest støtte blant unge og venstreradikale i nord.

Foreløpige resultater gir Clinton 882 delegater mot Sanders 232 etter nattens valg. Det trengs 2383 for å vinne nominasjonen.

-Jeg er sikker på at hun vil vinne. Hillary vil bli en fantastisk president! sier Pauline Valenciano oppglødd.

Den aldrende enken sier hun har håndhilst på samtlige presidenter på demokratisk side siden John F. Kennedy. Mandag hilste hun på Bill Clinton under et valgmøte i Fort Worth.

-Jeg håper jeg får oppleve å hilse på Hillary også, sier Valenciano.

Retter blikket mot Trump

I nattens seierstale rettet Clinton blikket mot høstens presidentvalgkamp. Uten å nevne ham ved navn, utpekte hun Donald Trump til sin motstander.

-Kveldens valg viser at aldri har mer stått på spill i denne valgkampen, og aldri har ordskiftet på den andre siden vært lavere, sa Clinton.

Hun la til:

-Vi skal ikke gjøre Amerika storslagent igjen, fordi Amerika har aldri sluttet å være storslagent. I stedet for å bygge murer, skal vi bryte ned hindringer og bygge stiger som lar alle amerikanere oppfylle sitt potensial.

Bernie Sanders håper fortsatt å stanse henne.

Den selverklærte sosialisten vant fire stater: Colorado, Minnesota, Oklahoma og hjemstaten Vermont.

Han lover å skape en politisk revolusjon, men sliter med å få oppslutning blant sorte og latinamerikanske velgere, som er viktig i de folkerike statene i sør.

-35 stater gjenstår. Og la meg forsikre dere om at vi vil fortsette kampen for økonomisk rettferdighet, sosial rettferdighet, for miljø-fornuft og verdensfred, sa Sanders i sin tale.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Dette viser at Cruz kan knuse Trump

 
Flaten: – Clinton har nominasjonen i lomma  

Super tirsdag for Trump og Clinton

Følg markedene på DN Investor