Clintons solide ledelse var tidlig et faktum i søndagens valg. Da 22 prosent av stemmene var talt opp, lå hun an til å få 64,2 prosent av stemmene, mot Sanders' 35,3 prosent, ifølge CNN.

Den tidligere utenriksministerens seier, som skjer etter en annen triumf på De amerikanske jomfruøyene dagen før, styrker Clintons ledelse betraktelig før nominasjonsinnspurten.

California på tirsdag

Clinton og Sanders har i helgen drevet valgkamp i forkant av nominasjonsvalgene i seks delstater tirsdag. Da står blant annet California, USAs mest folkerike delstat, på programmet.

Clinton gikk inn i helgen med et forsprang på over 200 landsmøtedelegater til Sanders. I tillegg har langt flere av partiets såkalte superdelegater sagt at de vil støtte den tidligere utenriksministeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Det er ikke utenkelig at Trump starter en krig bare fordi noen gikk på hans veldig følsomme nerver

 
Clinton tok ministeg mot nominasjonen

Toppdamer og kvinnekortet dnPlus (DN+)