I en pressemelding går Reid rett i strupen på Comey:

– Så fort du fikk tak i de minste antydninger om Clinton hastet du med å publisere det på den mest negative måten som mulig, sier senatslederen.

Han mener FBI-sjefens kunngjøring kan være i strid med den såkalte «Hatch act», en lov som forbyr FBI-ansatte å forsøke å påvirke valg gjennom jobben sin.

– Dypt problematisk

Hillary Clinton har selv sagt at FBIs beslutning om å kunngjøre at de undersøker nye eposter kun dager før presidentvalget er «enestående» og «dypt problematisk». Hun har også bedt FBI-direktøren legge alle fakta på bordet og offentliggjøre det de har funnet.

FBI har satt i gang en gransking av nyoppdagede eposter som «virker relevante» i saken som handler om Clintons bruk av en privat epostserver.

Kongressen ble varslet om saken fredag, og den slo ned som en bombe i innspurten på valgkampen i USA. Flere mener kunngjøringen bryter med etablert praksis i USA. Det er vanlig å være tilbakeholden med informasjon som kan påvirke resultatet, rett før et presidentvalg.

650.000 eposter

De nye epostene som FBI mener kan knyttes til Clinton-etterforskningen, ble funnet på en datamaskin som er blitt brukt av den tidligere kongresspolitikeren Anthony Weiner og hans kone Huma Abedin, en av Clintons nærmeste medarbeidere.

Kilder har opplyst at det er 650.000 eposter på maskinen, som foreløpig ikke er gjennomgått. Flere tusen av disse kan ha blitt sendt til eller fra den private serveren som Clinton brukte mens hun var utenriksminister.

Den bærbare datamaskinen ble beslaglagt av FBI i forbindelse med etterforskningen av Anthony Weiner, som skal ha sendt tekstmeldinger med seksuelt innhold til flere kvinner og en 15 år gammel jente.

Søndag ble det kjent at FBI har skaffet de nødvendige ransakelsesordrene til å gå gjennom innholdet på datamaskinen. Ifølge Wall Street Journal kan det ta flere uker å gå gjennom det nye materialet.

Kjente til epostene i ukevis

Bakgrunnen for etterforskningen mot Clinton er at den private serveren gjorde den tidligere utenriksministeren sårbar for hacking og datatyveri. I tillegg kan praksisen ha vært lovstridig.

I sommer besluttet FBI likevel å ikke ta ut tiltale mot Clinton – selv om Comey uttalte at hun hadde opptrådt «ekstremt uforsiktig».

CNN skriver at FBI skal ha beslaglagt PC-en med de nye epostene flere uker før Comey gikk ut med kunngjøringen sin fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: De kan sikre Clinton seieren

 
Dette vet vi om e-postsaken dnPlus  (DN+)

Styrte lekkasjer dnPlus  (DN+)

FBIs nye epostfunn bekymrer ikke Clinton: - La oss få det ut