Lincoln Chafee (62), den eneste republikanske senatoren som stemte mot George Bushs krig i Irak, kunngjorde onsdag at han stiller som demokratisk presidentkandidat.

Dermed får den store favoritten Hillary Clinton en tredje utfordrer i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat i 2016. Fra før har også senatets eneste erklærte sosialist, Bernie Sanders fra Vermont, og tidligere Maryland-guvernør Martin O'Malley varslet at de stiller i presidentkampen.

Lincoln Chafee var inntil januar guvernør i Rhode Island. Han ble demokrat først i 2013 og har tidligere vært både republikansk og uavhengig senator.

– Jeg liker utfordringer, og dem har vi mange av i USA. I dag blir jeg formelt med i kampen om den demokratiske presidentnominasjonen, sa Chafee da han talte på George Mason University i Viriginia utenfor Washington.

Han sier han vil lene seg på sin spesielle politiske bakgrunn for å vinne velgere i et race de fleste tror bare Clinton kan vinne.

Som republikansk senator fra 1999 til 2007 var Chafee ofte uenig med flertallet i partiet. Han støttet blant annet høyere skatt for rike, økt minstelønn og selvbestemt abort.

62-åringen er kjent som en tydelig motstander av krig, og så sent som i april kritiserte han Hillary Clinton for hennes støtte til invasjonen av Irak i 2003.

– Jeg tror ikke noen som har gjort den feilen bør være president i USA, sa han til Washington Post.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Hillary Clintons navn «overalt» på sosiale medier

 
Carly Fiorina vil bli USAs president  

Obama: – Clinton vil bli en ypperlig president