Las Vegas, Nevada: Hillary Clinton hadde seks prosentpoengs ledelse på Donald Trump før nattens tredje og siste tv-debatt foran presidentvalget i USA.

Debatten vil ikke gjøre stort fra eller til, tror valgforsker Jeanne Zaino ved Iona College i New York.

- Dette forandrer ingenting. Trump måtte slå ballen utenfor stadion samtidig som Clinton hadde en skikkelig dårlig kveld for å endre på målingene. Men det skjedde ikke, sier Zaino.

Kandidatene har nå bare litt over to uker på seg før amerikanerne går til stemmeurnene.

Statistikksiden Fivethirtyeight påpeker at knapt noen gang har en kandidat greid å ta igjen et så stort forsprang på så kort tid.

Det innser også Trumps støttespillere.

Ed Rollins, som leder en uavhengig pressgruppe som jobber for Trump, sier ifølge CNN at deres kandidat trenger et «mirakel» for å komme tilbake.

- Virket presidentaktig

Senator Jeff Sessions fra Alabama er uenig.

- Trump trenger ikke noe mirakel, sier Sessions til DN.

Senator Jeff Sessions fra Alabama.
Senator Jeff Sessions fra Alabama. (Foto: Johannes Worsøe Berg.)
- Nye målinger viser at han er innenfor feilmarginen og foran på andre målinger. Det er masse tid igjen. Det hadde vært hyggelig å nå formtoppen på valgdagen og ikke før, legger han til.

Trump så lenge ut til å gjøre en god debatt. Særlig i begynnelsen var han roligere enn seerne har sett ham under tidligere debatter.

- Trump gjorde det ok, særlig den første halvtimen. Han virket presidentaktig, men så begynte han falle tilbake​, sier Zaino.

Merket seg to uttalelser

Hun merket seg spesielt to uttalelser.

Trump nektet først å si at han vil akseptere valgresultatet, og kalte senere Clinton «en ufin dame» («such a nasty woman», journ. anm.).

- Dette er perfekt eksempel på hvorfor mange velgere som ikke en gang liker Clinton vil stemme på henne likevel. Uttalelsene bare forsterker inntrykket av at Trump er et risikabelt valg - desperat og lite presidentaktig. Det passer perfekt for Clinton, sier Zaino.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert:

 
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert: