Den 43 år gamle senatoren kunngjorde sitt kandidatur under en tale i Freedom Tower i Miami mandag. Hvem som vinner nominasjonskampen, blir først klart neste år.

Rubio er medlem av Senatets utenriks- og etterretningskomiteer. Han fremstiller seg selv som en hardtslående politiker som er i stand til å bruke en fast hånd i en verden truet av ytterliggående islamister og autoritære regimer som Russland, Kina og Iran.

Ifølge hans rådgivere vil deler av valgkampstrategien være å vise at USA trenger «fred gjennom styrke», noe som innebærer et større forsvarsbudsjett.

I innenrikspolitikken støtter han klassiske republikanske virkemidler som lave skatter og mindre statlig styring. Han ønsker også å oppheve Obama-administrasjonens helsereform, men samtidig har han stilt seg mer åpen til Obamas foreslåtte innvandringsreform enn mange av sine partifeller.

Rubio, som er sønn av cubanske innvandrere, tar fatt på valgkampen dagen etter at Hillary Clinton kunngjorde at hun ønsker å bli Demokratenes presidentkandidat.

Foreløpig scorer han ikke særlig høyt på meningsmålingene, men Rubios støttespillere tror han vil bli mye mer populær så snart velgerne blir bedre kjent med ham. (©NTB)

Les også:

Hillary Clintons navn «overalt» på sosiale medier

Her annonserer Hillary Clinton at hun stiller som presidentkandidat
Her annonserer Hillary Clinton at hun stiller som presidentkandidat
01:06
Publisert:

USA i dag: Tror bunnen er nær

Republikanere med kraftig skyts mot Clinton  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.