Oklahoma City/Ft. Worth, USA: Marco Rubio er trygg på godt «Super Tuesday»-resultat, men Donald Trump ventes å gjøre storeslem.

De republikanske presidentkandidatene reiste mandag og natt til tirsdag frenetisk rundt i USA i et siste forsøk på å stoppe Donald Trump før tirsdagens nøkkelvalg i nominasjonsstriden.

Velgerne i et dusin stater går til urnene på «Super Tuesday». Nesten halvparten av delegatene som trengs for å vinne nominasjonen, skal fordeles.

Marco Rubio er den som ligger best an til å tukte den omstridte mangemilliardæren fra New York.

-Jeg føler meg bra - skikkelig bra! sier Rubio seierssikkert til DN kun timer før valglokalene åpner.

Ber folk legge merke til Trumps små hender

Også i Iowa trodde Rubio at han ville gjøre et godt valg, selv om meningsmålingene sa det motsatte. Han endte på en overraskende sterk tredjeplass.

44-åringen har trukket tusenvis til valgmøtene sine etter at han gikk i strupen på Trump i den siste tv-debatten før «Super Tuesday».

Siden har rivalene senket seg til det hittil laveste nivået i valgkampen, med karakterdrap og hån av hverandres utseende.

-Trump er 1,90 m. høy, men har dere lagt merke til hvor små hender har?  Dere vet hva man sier om menn med små hender - de kan man ikke stole på, sa Rubio i helgen.

Trump har nesten 50 prosent

Mandag kveld pisket Florida-senatoren opp stemningen på et massemøte i Oklahoma City i delstaten Oklahoma.

-En stemme på Donald Trump er en stemme på Hillary Clinton i november. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å forhindre at vår neste president heter Clinton, sa Rubio.

Marco Rubio er nå kanskje den eneste som kan hamle opp med Donald Trump. Her taler Rubio i natt norsk tid bare timer før valglokalene åpner for supertirsdagen.
Marco Rubio er nå kanskje den eneste som kan hamle opp med Donald Trump. Her taler Rubio i natt norsk tid bare timer før valglokalene åpner for supertirsdagen. (Foto: Johannes Worsøe Berg)
 

Velgere i 11 delstater går til urnene tirsdag. De første resultatene ventes i 1-tiden onsdag norsk tid.

Donald Trump leder på målingene i alle statene bortsett fra Texas, hvor hjemmefavoritten Ted Cruz ventes å vinne.

Trump får nesten 50 prosent oppslutning på en ny, nasjonal meningsmåling mandag, ifølge CNN. Rubio på andreplass får 16 prosent. Cruz får 15 prosent.

Venter sterkt valg for Clinton i sør

På demokratisk side er det ventet at Hillary Clinton vil gjøre et sterkt valg i Sørstatene etter valgskredet i South Carolina forrige helg.

Bernie Sanders ventes å vinne hjemstaten Vermont og Colorado, ifølge Predictwise, som baserer seg på finansielle veddemål.

På Tarrant Communtiy College i Fort Worth i Texas var ikke studentene i tvil om hvem de skal støtte.

Eric Byrd, som skal stemme for første gang i år, oppsummerte valget slik:

- Bernie ... er ikke han sosialist, da? Men Hillary virker som en fenomenal kandidat, sier 19-åringen.

Eric Byrd, som skal stemme for første gang i år, synes Hillary Clinton virker som en fenomenal kandidat.
Eric Byrd, som skal stemme for første gang i år, synes Hillary Clinton virker som en fenomenal kandidat. (Foto: Johannes Worsøe Berg)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også:  «Supertirsdag» trolig vinn eller forsvinn for Cruz

 
Dette kan stoppe Trump dnPlus  (DN+)

Trumps velgere dnPlus  (DN+)

Følg markedene på DN Investor